RENESANSA HAJDUKOVE KUĆE

Obnova legende: Put ka modernom sportskom čudu

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak, na svojim društvenim mrežama, podijelio je važne informacije o planovima za obnovu stadiona Poljud, koje je prezentirao na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, naglašavajući kako se trenutno prikuplja potrebna dokumentacija i vodi razgovor s nadležnim ministarstvom radi osiguranja 13 milijuna eura za ovaj značajan projekt.

Plan obnove Poljuda strateški je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju osnovne strukture stadiona, druga faza fokusirana je na obnovu prstena oko stadiona, dok treća faza uključuje razvoj projekta Brodarica. Za prvu fazu već je ugovorena analiza stanja stadiona, a trenutno se radi na naručivanju idejnih rješenja za cijelo područje, uključujući studiju za Brodaricu. Cilj nam je sve pripremiti do rođendana Hajduka i tada predstaviti planove javnosti.

Posebno važan segment plana, treća faza, poznata kao Gradski projekt Brodarica, uključuje izgradnju novog stadiona Hajduka, kongresnog centra, poslovnog centra i gradskih stanova za dugoročni najam. Financiranje ovog ambicioznog plana ostvarit će se kroz suradnju grada, nogometnog kluba Hajduk i naših partnera.

Vjerujem da ovaj plan nije samo ambiciozan, već i izvediv te da može osigurati europske ambicije i dugoročnu stabilnost našeg Hajduka. Cilj je stvoriti modernu, funkcionalnu i održivu sportsku infrastrukturu koja će biti ponos i simbol grada.

POSLJEDNJE DODANO: