Jedan bankar ubijen, drugi počinio samoubojstvo

Jurgen Frick, generalni direktor privatne banke Frick u Liechtensteinu, ubijen je u ponedjeljak na parkiralištu te financijske institucije, a istodobno je objavljeno kako je jedan nizozemski bankar ubio suprugu i kćer nakon čega je počinio samoubojstvo.

Za ubojstvo Fricka švicarska policija tereti financijaša koji se predstavlja kao “Robin Hood iz Liechtensteina”.

Riječ je o Jurgenu Hermannu koji je, kako policija pretpostavlja, nakon počinjenog zločina izvršio samoubojstvo. On je nestao na obali Rajne, a psi tragači su pronašli njegovu odjeću te vozačku dozvolu, putovnicu i poruku u kojoj prioznaje zločin i oprašta se sa svijetom. Prethodno je na svojoj internetskoj stranici www.200millionenklage.li napisao: “uhvatite me ako možete, živog ili mrtvog, nagrada je 200.000.000 švicarskih franaka”. Potraga za njegovim tijelom je u tijeku.

U Amsterdamu je 57-godišnji bankar ubio svoju suprugu i mlađu kćer prije nego je i sebi oduzeo život. Jan Peter Schmittmann, koji je vodio domaće tržište u ABN AMRO kada je to bila jedna od najvećih banaka na svijetu, pronađen je mrtav u svom raskošnom domu u bogatoj četvrti Laren, nedaleko od Amsterdama. Policija je priopćila da forenzički dokazi pokazuju da je bankar prije samoubojstva oduzeo život svojoj 57-godišnjoj supruzi i 22-godišnjoj kćerki. Schmittmann je ostavio oproštajnu poruku, ali policija za sada ne otkriva detalje. Schmittmann je nakon nacionslizacije banke trebao dobiti otpremninu od 16 milijuna eura, ali je nakon kritika tadašnjeg ministra financija uzeo polovicu. On je drugi bivši visokopozicionirani bankar u ABN AMRO koji je u posljednjih pet godina preminuo pod čudnim okolnostima.

POSLJEDNJE DODANO: