Savršeno pečen odrezak ima karameliziranu površinu, a iznutra je sočan, te se topi u ustima prilikom svakog zalogaja.
Nakon gotovo deset godina slavni kuhar Anthony Bourdain napisao je novu kuharicu po imenu “Appetites”. Ona obuhvaća omiljene recepte američkog gastronoma i putnika, za koje isti vjeruje da bi ih svako trebao znati napraviti u vlastitom domu – od pečenih jaja do ribljih temeljaca i juha.
Ne čudi stoga što se tijekom promocije ovoga naslova okrenuo objašnjavanju nekih klasičnih jela i termičkih priprema. Štoviše, priznao je da većina ljudi radi grešku kad priprema odrezak na roštilju.
– Ljudi obično peku odreske na previsokoj temperaturi. No najveća greška je što ih uvijek dodiruju, probadaju vilicom i provjeravaju jesu li pečeni iznutra. – rekao je Anthony Bourdain u podcastu “WTF-a” s Marcom Maronom.
Umjesto toga trebali bi se suzdržati od probadanja površine bilo kakvim oštrim predmetima, jer na taj način ispuštaju ukusne sokove iz odreska što je pogrešno.
– Unutar tog odreska događa se magija i recirkulacija sokova, ako ih ne dirate do kraja pečenja, odrezak će ispasti savršen. – dodao je slavni kuhar. – prenosi punkufer.hr