Kroz šest interaktivnih predavanja, naučite kako analizirati filmove!

Multimedijalni kulturni centar u suradnji s filmskim analitičarom i redateljem Erikom Lončarom, organizira ciklus predavanja o filmskoj analizi. Nakon uspješnog uvodnog predavanja koje se održalo u ožujku, slijedi niz interaktivnih, tematski fokusiranih predavanja o metodama filmske analize. Prvo predavanje će se održati u utorak, 4. travnja, s početkom u 20h, u Razredu, na Domu mladih. 

Predavanje naslova Novo razmatranje zanemarenih, odbačenih i neshvaćenih filmova je otvoreno za javnost, a sudionicima će pružiti novi uvid u zanemarene filmove i filmove koje je kritika loše ocijenila, poput Interstellara (Christopher Nolan, 2012.), Prometheusa (Ridley Scott, 2010.), Midsommara (Ari Aster, 2019.). Koristeći pravilo filmske analize za prikupljanje informacija i interpretiranje nalaza, sudionicima predavanja će biti pružen jasniji uvid u motivacije pisanja scenarija i izvedbe redatelja za specifične scene. Na taj način, a kroz metode filmske analize, predavač će istražiti zašto su takvi filmovi zapravo vrijedni gledanja. Na kraju svakog od šest predavanja, bit će održan i mini filmski kviz kao dodatni motivator za daljnje kritičko promišljanje tijekom gledanja filmova. 

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself. Na svom Instagram profilu @thefilmitself redovito objavljuje mini filmske analize, te ih je do sad pripremio i objavio već preko 170.

POSLJEDNJE DODANO: