NAJVIŠE CIJENI RAD, KAŽE

Novi trener Hajduka otkrio zbog koga je najviše došao na Poljud…

Na Poljudu je održana konferencija za medije na kojoj je Hajduk predstavio svog novog trenera Gennara Gattusa, najveće trenersko ime u povijesti kluba koja ima više od stotinu godina.

Hvala predsjedniku i sportskom direktoru što su mi ukazali povjerenje. Kad me Nikola zvao, pružena mi je jedna velika mogućnost da radim ovdje i da pokažem svoje nogometno znanje, a i volim izazove. Hajduk Split je sam po sebi izazov, kazao je Gattuso.

Među brojnim se riječima, a na okupljanju koje je trajalo gotovo sat vremena jer je trebalo sve s talijanskog prevoditi na hrvatski jezik, Gattuso osvrnuo i na razloge dolaska u Split. Zapravo, zbog koga je sletio u bijelo gnijezdo…

Krucijalna osoba je Anthony Šerić, baš nakon razgovora s njim sam odlučio doći ovdje. Da, jezik ne poznajem, moram imati prevoditelja. Nisam željezni narednik, kakav mi je bio nadimak dok sam bio igrač. Najviše cijenim rad. Meni je momčad sve, jer ovo je nogomet, a ne tenis. Netko igra, netko sjedi na klupi, to se mora prihvatiti. Također, dok sam ja trener, nema igranja malog nogometa ili nešto slično. Mi smo profesionalci.

Ali i …

Svaki zid, murali, zastave, to je također jedan od razloga zašto sam izabrao Hajduk. Radio sam u velikim europskim klubovima, odlična infrstruktura. Hajduk je nema, meni je to izazov, ne smeta mi. Ja sam rođen u ribarskom mjestu, na moru. I Split je takav.

POSLJEDNJE DODANO: