NASILJE MEĐU TINEJDŽERIMA

Novi incident vršnjačkog nasilja: Širi se snimka brutalnog napada mladića na drugog maloljetnika

Gradom kruži još jedna uznemirujuća videosnimka na kojoj je prikazan još jedan slučaj vršnjačkog nasilja. Na snimci se vidi maloljetnik koji stoji nad drugim maloljetnikom te ga udara, vrijeđa, vuče po podu i ponižava.

Mladi nasilnik jučer je doveden u prostorije policije te je istragom utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja na štetu drugog maloljetnika. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – kazali su za Slobodnu Dalmaciju iz policije i zahvalili građanima i medijima za prijave policiji i korištenja on-line aplikacije Red Button.

Videosnimka traje malo dulje od dvije minute i prikazuje dvojicu maloljetnika od kojih je jedan snažnije i jače tjelesne građe. Taj korpulentiji momak prvo kreće s prijetnjama.

Ti si prvi srednje, šta da ja sad tebe ispleskam – kaže i okreće se ekipi koja sve snima i smije se.

Opet ponavlja prijetnje te ga nakon toga udara, odnosno, daje mu pljusku po licu. Dere mu se da se vrati, da ga neće tući nego da će “dobiti samo pleske”. Napadnuti dječak odgovora kako se nije došao tući, ali se vraća prema ogradi gdje se nalazi napadač. Na to mu ekipa koja sjedi sa strane dobacuje posprdno kako je napravio dobar potez. 

Neću se tući, došao sam radi cure – kaže momčić izbrijane glave.

Na to mu napadač odgovara da spusti ruke i da se vrati gdje je bio dok nasmijano društvo sa strane dobacuje kako ga sramoti ispred cure. 

Doša si u tuđi kvart se tuć, šta glumiš ti mali, p***o jedna mala – dere se i udari ga još jednom.

Tada napadač gubi kontrolu i ulazi u park na što ga žrtva moli da ga pusti. Tinejdžer baca na pod žrtvu i nogom ga vuče po podu dok stoji iznad njega. Čuju se povici djevojčica da je bilo dosta te uskače društvo koje je stajalo sa strane i dižu ga s poda.

Napadač ni tada ne staje nego mu dobacuje i još jednom udara. Kazao mu je da će mu brojati do pet dok ne pobjegne iz kvarta što je dječak i panično napravio. Tada se može vidjeti kako je na snimci desetak dječaka i djevojčica i snimka završava. – piše Slobodna Dalmacija.

POSLJEDNJE DODANO: