OBITELJSKA TRAGEDIJA

Novi detalji stravičnog zločina: Sin (26) s shizofrenijom osumnjičen za ubojstvo oca

Jučer, 2. ožujka oko 10.50 sati na Črnomercu u Ulici Vinogradi u stanu u prizemlju kuće, sumnja se da je osumnjičeni 26-godišnjak počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz članka 111. t. 1. Kaznenog zakona na štetu 51-godišnjeg muškog člana obitelji kojemu je nožem zadao više ubodnih rana uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja, priopćila je PU Zagrebačka.

Motiv ovog stravičnog zločina zapravo je namjera. Čini se da će ovaj slučaj po svemu sudeći biti još jedan od onih u kojima će se preispitivati uloga institucija – tu se prvenstveno misli na psihijatrijsku bolnicu. Naime, 26-godišnjak koji je ubio svog oca bolovao je od shizofrenije – piše Dnevnik Nove TV.

Osumnjičeni se pješice dao u bijeg, nedaleko mjesta događaja policijski su službenici na ulici prilikom bijega, uhitili ga i stavili pod nadzor policije.

Kako je osumnjičeni imao ozlijede na ruci u vidu porezotina, prevezen je u Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“ gdje mu je sanirana ozljeda. Obzirom na njegovo stanje, upućen je na daljnji pregled gdje je zadržan na liječenju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Na mjestu događaja policijski službenici ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke su obavili očevid.

Kriminalističko istraživanje će se nastaviti nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove nakon čega će biti podnijeta kaznena prijava protiv osumnjičenog 26-godišnjaka Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

POSLJEDNJE DODANO: