SAFETYNET PROJEKT

Nova era sigurnosti interneta

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja svoje aktivnosti u sklopu preventivnog projekta “SafetyNet – Borba za Sigurnost” s ciljem promicanja sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom 2023. godine. Projekt ima za cilj podizanje svijesti građana o rizicima računalnog kriminaliteta i potrebi za oprezom u digitalnom svijetu.

Projekt se provodi u suradnji s Odborom za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju i IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Kao dio ovog projekta, kreirani su informativni materijali s praktičnim savjetima za građane. Ovi materijali uključuju opise raznih vrsta internetskih prevara i osobna iskustva žrtava, kako bi se građani upozorili na mogućnost računalnih prijevara.

Važan element ovog projekta je informativni plakat koji sadrži QR kod, omogućujući građanima brz pristup informacijama putem mobitela. Centralna poruka kampanje je “Oprez prije klika!”, jasno ukazujući na potrebu za pažnjom prilikom korištenja interneta.

Posebno istaknuto događanje u sklopu ovog projekta je panel rasprava i savjetovanje koje će se održati na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu, u amfiteatru A1-2, 16. studenoga 2023. godine s početkom u 12:00 sati. Na ovom događaju sudjelovat će načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić te Ivna Poljak Marunica – policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

POSLJEDNJE DODANO: