U Engleskoj privedeno 13 nogometaša zbog namještanja

Britanska policija privela je 13 nogometaša koje se sumnjiči za namještanje rezultata utakmica u engleskom nogometu. Kako se navodi, šest od 13 privedenih je već ispitano u prosincu prošle godine, a sada su ponovo završili u pritvoru.

Među privedenima su i bivši premierligaški igrač, a sada član Blackburn Roversa na posudbi u Millwallu DJ Campbell, krilni igrač Oldhama Cristian Montano, te bivši igrač Portsmoutha Sam Sodje. Preostali igrači su starosti od 18 do 30 godina, sve iz klubova sa sjeverozapada Engleske.

Cijela priča se zakotrljala nakon što su novinari The Suna u tajnoj akciji snimili Sodjea kako priznaje namještanje utakmice za 70.000 funta. Sodje je priznao kako je spomenuti iznos zaradio za isključenje u susretu protiv Oldham Athletic koncem veljače prošle godine.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) odmah je otvorila istragu i rezultat toga je bilo šest privedenih osoba, a sada i novih sedam.

“Privedeno je sedam novih igrača, dok su šestorica ponovo završila u pritvoru. No, istraga još nije završila,” potvrdili su iz NCA.

POSLJEDNJE DODANO: