Mourinho ponovo kritizira lažnu premierligašku ljestvicu

Menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho ponovo je kritizirao činjenicu da vodeći premierligaški klubovi, kao i oni pri dnu ljestvice u borbi za opstanak, neće odigrati jednak broj utakmica sve do posljednjeg tjedna sezone…

Chelsea je u subotu u sklopu 33. premierligaškog kola lako kod kuće savladao Stoke s 3-0 i vratio se na čelo ljestvice. No, ispred drugoplasiranog Liverpoola ima tek bod više i utakmicu više, a ispred trećeplasiranog Manchester Cityja dva boda više i dvije utakmice više.

Na dnu ljestvice situacija je slična, pa tako posljednjeplasirani Sunderland ima čak tri utakmice manje od Fulhama i Cardiffa koji se također nalaze u zoni ispadanja.

– Situacija je ista i ljestvica je ponovo lažna. Tablica je ponovo skrojena uz puno zaostalih utakmica za odigrati. Na vrhu ljestvice neke momčadi imaju više utakmica od drugih, dok na dnu ljestvice vidimo posve isto. Na vrhu ne možemo reći da će nam trebati x broj bodova da bismo bili prvaci – rekao je Mourinho.

– Ako pogledate zonu ispadanja, Fulham, Cardiff ili Norwich ne mogu reći da im treba određen broj bodova za opstanak jer ne znaju. Sunderland ima zaostale utakmice. Ovo se događa u najboljoj ligi na svijetu. Mislim da to nije najbolji imidž koji prezentiramo, kao ni najbolja situacija. Odigrati zaostale utakmice u posljednjem tjednu sezone, mislim da to nije primjereno ovoj vrhunskoj nogometnoj zemlji.

POSLJEDNJE DODANO: