NOVI SKANDAL

Nizozemski predstavnik neće nastupiti u finalu Eurovizije

-Nizozemski predstavnik na Euroviziji Joost Klein neće se natjecati u velikom finalu ovogodišnjeg 68. izdanja Eurovizije. Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak navečer. Dok pravni proces traje svojim tijekom, ne bi bilo prikladno da on nastavi s natjecanjem – stoji u priopćenju koje je javnosti poslala EBU. U nastavku dodaju:

– Željeli bismo jasno naglasiti da, suprotno nekim medijskim izvješćima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen niti jedan drugi izvođač ili član izaslanstva. Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurne i zaštićene radne okoline za sve koji su uključeni u ovo natjecanje. U svjetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila natjecanja. Veliko finale 68. natjecanja za pjesmu Eurovizije nastavit će se s 25 pjesama.

Podsjetimo, predstavnik Nizozemske na Euroviziji Joost Klein nije sudjelovao jučer na generalnoj probi uoči finala. EBU je obavijestila javnost kako je glazbenik sudjelovao u incidentu te istražuju okolnosti i nisu naveli o kakvom se incidentu radi. Društvenim mrežama uskoro se proširila glasina kako se Joost fizički sukobio s jednim članom izraelske delegacije, ali ta informacija jučer nije bila potvrđena, prenosi Večernji list.

POSLJEDNJE DODANO: