ZBOG OVOGODIŠNJEG SKANDALA

Nizozemska prijeti povlačenjem s budućih natjecanja za pjesmu Eurovizije

Nizozemska je upozorila da bi se mogla povući s budućih natjecanja za pjesmu Eurovizije nakon što je ovogodišnji natjecatelj, Joost Klein, diskvalificiran.

Nizozemska televizijska kuća Avrotros pozvala je na “strukturalne prilagodbe” natjecanja i svoje sudjelovanje stavila “pod razmatranjem” dok se takve promjene ne uvedu.

Pjevač Joost Klein diskvalificiran je tijekom natjecanja 2024. u Malmöu u Švedskoj, nakon što je navodno upućivao verbalne prijetnje radnici u produkciji – što je prvi put da je neki izvođač diskvalificiran nakon što je prošao u finale. Švedska policija je rekla da će pjevač vjerojatno biti optužen.

Televizijska kuća Avrotros smatra da je diskvalifikacija” Kleina “bila nepotrebna.”

U priopćenju, objavljenom prošli tjedan, televizijska kuća Avrotros je istaknula da njihova zabrinutost nadilazi “incident” koji je uključivao Kleina u Malmöu, izražavajući potrebu da se razmotri upravljanje natjecanjem, pravila i žalbeni postupak.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2024. bilo je jedno od najkontroverznijih u povijesti natjecanja, dijelom zasjenjeno prosvjedima zbog sudjelovanja Izraela u natjecanju, piše Euronews.

POSLJEDNJE DODANO: