MISLAV KAROGLAN UOČI GORICE

„Niko Sigur je ekstreman talent, on je veliki dobitak za hrvatski nogomet“

Hajduk u subotu gostuje u Velikoj Gorici, gdje je posljednji put šokantno poražen od Gorice. Praktički u posljednjim minutama nakon što je poveo golom Zvonimira Šarlije i činilo se da će pobijediti, no domaćini su postigli dva pogotka i to je bio veliki udarac za tadašnjeg trenera Ivana Leku. Gorica je trenutačno u takvoj krizi da joj se ne vidi kraja i sve osim uvjerljive pobjede Hajduka bilo bi – iznenađenje. Od posljednjih 11 utakmica momčad Dinka Jeličića izgubila je čak devet, jednu su dobili (Slaven Belupo) i jednu remizirali (Istra 1961) uz gol razliku 6:24. U tih 11 utakmica, deset je u prvenstvu, jedna u kupu (Dinamo 0:4).
Trener Mislav Karoglan je u petak sjeo pred novinare i iznio im svoja razmišljanja uoči utakmice 26. kola SuperSport HNL-a.


Svih zanima kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?

Izazovno. Moramo proći kroz sva iskušenja. Šarlija i Nikola Kalinić, za njih moramo vidjeti kako će proći s treningom danas, a Brekalo će vjerojatno preskočiti ovu utakmicu. Eto, to su nekakve novosti.


Što je sa Ferrom?

Odradio je nekoliko treninga, konkurirat će sutra, na njega u budućnosti možemo računati.


Gorica je u velikoj krizi, to je i opasnost, zamka. Ispada najlakša utakmica?

Oni su i dalje šesti, tamo smo izgubili posljednji put. Bit će teško i moramo biti na visokoj razini. Nema opuštanja. Znamo svi o čemu se radi. Ne može biti opuštanja, to nije realno. Naša liga je ozbiljna, nema potrebe da se ponavljam.


Dinamo je pobijedio PAOK od kojega je Hajduk ispao, kako to komentirate?

Betis, PAOK… Dinamo ima ogromno iskustvo igranja u Europi. Zato mi to nije iznenađenje.


Puni tjedan ste imali za pripremiti ovu utakmicu.

Ovu dionicu, rekao sam, moramo odraditi stopostotno. Ako Gorica osjeti da nismo pravi, bit ćemo u problemima. Osjetili smo to s Varaždinom, s Istrom 1961. Moramo ući kvalitetno, zabiti prvi gol, jer kako vrijeme odmiče, oni mogu dignuti samopouzdanje.


Opet rasprodan stadion?

To je onaj dio kad govorim svima da to nije mala utakmica. Ne podcjenjujem nikoga. To motivira i protivničke igrače.


U kakvom je stanju Nikola Kalinić?

Neće krenuti od početka, jako smo oprezni s njim. Opteretili smo ga ranije, preuzeli rizik, došlo je do ozljede. Želimo ga zdravog, on nam je krucijalno važan.


Može li Dajaku krenuti od početka?

Statistika je varljiva, hoće li od početka ili s klupe. Imao je on dobrih utakmica i od početka. Vidjet ćemo kako ćemo ga koristiti.


Imamo li poruku za navijačice za Dan žena?

Svima želim sretan dan žena! Valjda nas je i milijun, više od ovih 100.000 članova.


Perišić je pozvan u A reprezentaciju, a Sigur ima pretpoziv?

Sigur je ekstreman talent, ne znam gdje je bolji i gdje će se razviti. Neću ga preporučivati u reprezentaciju, ali on je zbilja poseban. Ima i aroganciju, pozitivnu, to volim. Taj prkos u njemu. On je potencijalno veliki dobitak za hrvatski nogomet. Ne da na sebe, baš se vidi da ima našu krv. Zbilja je poseban. On je kompletan paket. Rijetko ćeš imati veznog s takvom startnom brzinom, pameti. Bit će još bolji. Stvarno ogroman potencijal.


Putuje li i Perišić?

On će stalno biti s nama, zašto ne?

POSLJEDNJE DODANO: