BOJAN IVOŠEVIĆ

“Nikakvo zatvaranje gnjezdišta se ne odvija u ovom trenutku na zidinama Dioklecijanove palače!”

Dogradonačelnik Bojan Ivošević na Facebooku je objavio nalog koji je prije tjedan dana poslao voditeljici Odsjeka za staru gradsku jezgru vezano za čiope koji se gnijezde u istočnom dijelu Palače.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Kad nemate sadržaja bavite se histerijom i lažima. Da završimo ovu priču o čiopama evo i pisanog naloga poslanog prije tjedan dana voditeljici Odsjeka za staru gradsku jezgru:

“Poštovana,

s obzirom na planirane radove na sanaciji istočnih zidina Dioklecijanove palače molim Vas da angažirate stručnjaka (možda idealno Prirodoslovni muzej) da utvrdi gnijezde li se crne čiope (lat. Apus apus) unutar zida koji je predmet vašeg zahvata jer vrlo je izgledno da jesu.

Po utvrđenju molim da kontaktirate nadležna tijela da vam omoguće nastavak radova bez zaštitne mreže do završetka procesa gnježđenja (kraj kolovoza) kako se ne bi dogodilo da odvojimo ptice od jaja koja su snijele.

Također do navedenog termina molim da vršite isključivo radove čišćenja i učvršćivanja konstruktivnih elemenata, a da samo saniranje rupa koje koriste kao gnijezda vršite u rujnu.”

Nikakvo zatvaranje gnjezdišta se ne odvija u ovom trenutku na zidinama Dioklecijanove palače, skela je postavljena bez mreže, a onaj mali dio skele koji je pod mrežom još od ranije ne služi za ikakve radove sanacije ili zatvaranja rupa koje služe za gnijezda čiopa već se radi o arheološkoj sondi gdje se radi upravo suprotno, otvaraju rupe i traže povijesni otvori Dioklecijanove palače.

Razumijem novinarsku potrebu za izvještavanjem, ali stvarno molim da se poštuje etički kodeks HND-a i sačeka odgovor druge strane kako ne bi imali seriju članaka zasnovanih na neistini. Jer ne postoji borba za čiope jer ih nitko ne dira, ne postoji genocid nad čiopama jer im se gnijezda ne zatvaraju, postoji sam zločestoća i neinformiranost.

Kad je trebalo zaštititi stvarno zlostavljanog ćuka dokazali smo se. Kome nakon toga nije jasno da nam je stalo do beštija ja mu ne mogu pomoći.

P.s. Topla preporuka za ubuduće, za sugovornike probajte pronaći nekoga kome policijsko osiguravanje gay prida nije uzrok femicida. Degutantno je gledati moralne prodike takvih monstruma.

POSLJEDNJE DODANO: