Matić uoči Belupa: Naš cilj je jasan, želimo zadržati četvrtu poziciju!

Nogometaši Splita su danas otputovali prema Koprivnici gdje ih u ponedjeljak od 18 sati očekuje dvoboj sa Slaven Belupom. Uoči polaska svoja razmišljanja s nama je podijelio trener “crvenih” Ivan Matić:

– Iza nas je jedan tjedan s kojim možemo biti zadovoljni što se tiče rada na treninzima, izborili smo polufinale Županijskog kupa, a naravno da nam je puno značio i rasplet polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Istre jer nam se otvorila pozicija za plasman u Europu. Mi imamo priliku zadržati tu poziciju i iz tog 
razloga imamo puno motiva u predstojećim prvenstvenim utakmicama.

Split je ove sezone dva puta slavio protiv “farmaceuta”, a u zadnjoj utakmici u Parku mladeži bilo je neriješeno.

– Oni su protivnik s kojim imamo pozitivan skor u dosadašnjem dijelu prvenstva, nisu u dobroj situaciji, ne znaju za pobjedu u drugom dijelu sezone, imaju puno problema i nadam se da ćemo im te probleme nakon ove utakmice učiniti još većima. Imamo jasan cilj, a taj je zadržati tu četvrtu poziciju i nadam se da će moji igrači razmišljati na takav način i da ćemo izboriti pobjedu u Koprivnici. 

Matić može računati na sve igrače, nema kartoniranih ni ozlijeđenih. 

– To su slatke brige za mene, svaki igrač ima još jedan motiv više, svaki od njih daje doprinos u ostvarenju našeg cilja tako da ta zdrava konkurencija u svakom slučaju zadovoljstvo za svakog trenera.

Upitali smo ga da li su igrači pod pritiskom budući da Lokomotiva i Istra konstantno prijete tom četvrtom mjestu.
– Pritisak postoji u svakoj utakmici, zasada smo tu blizu našeg cilja, a to može biti samo dodatan motiv igračima, a ne pritisak na njih. Mi smo tu zahvaljujući Zadru koji je dobio Lokomotivu, na Maksimiru nismo iskoristili priliku, ali nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti bolji i da ćemo zadržati prednost u odnosu na Lokomotivu i Istru. Obje momčadi nam dolaze ovdje u Park mladeži i vjerujem da te prilike nećemo propustiti. 

Za kraj je Matić upitan i da li se boji igre “na nož” od strane Belupa koji se mora grčevito boriti za svaki bod.
– Mislim da nisu momčad koja igra grubo, imaju dobru veznu liniju i jednu širinu u napadačkom kadru. Svakako da je pritisak na njihovoj strani, doveli su se u jednu nezavidnu situaciju, međutim i oni u nastavku prvenstva imaju susrete s direktnim konkurentima za opstanak, tako da je ova utakmica u ponedjeljak važna, ali ima još puno bodova u igri – zaključio je trener Splita. 

POSLJEDNJE DODANO: