NAPAD NA POLITIČARA

Nezavisni kandidat iz Dalmacije: Napadnut sam i opljačkan uoči predaje izborne kandidature

U redakciju Danas.hr-a javio se Mario Perković iz Biograda koji tvrdi da je kao nezavisni kandidat napadnut u petak u Zagrebu te da mu je nepoznata osoba ukrala fascikl s potpisima građana koji su mu dali potporu da izađe na izbore.

Nosio ih je, tvrdi Perković, u Sabor kako bi predao svoju kandidacijsku listu.

Trebao sam biti nezavisni kandidat za Sabor za IX. izbornu jedinicu. Skupio sam više od 2000 potpisa birača koji su mi dali potporu za kandidaturu i očito je nekima to smetalo s obzirom na to da su me viđali često s HDZ-om. Ranije su mi bušili i gume – tvrdi Perković.

O napadu kaže da se dogodio u Ružmarinka ulici u neposrednoj blizini Ekonomskog fakulteta. Ispričao nam je detalje napada: “Parkirao sam u Ružmarinki, išao obaviti neke poslove te sam se vraćao prema automobilu. Otvorio sam vrata suvozačevog mjesta i netko mi je prišao s leđa i udario me u vratnu žilu. Pao sam u nesvijest. Ne znam koliko sam tako ostao ležati, nitko me nije vidio jer sam pao između dva automobila. Imao sam fascikl s potpisima oko 2000 ljudi koji su mi dali potporu za kandidaturu na izborima, napadač je to ukrao“, tvrdi Perković.

Dok je govorio preko mobitela, zvučao je potreseno, govorio je isprekidano, na trenutak zastajkivao. “Užasno se osjećam, netko je odnio fascikl u kojima su podaci više od 2000 ljudi, njihova imena i prezimena, adrese, OIB-i, Katastrofa!”, kaže Perković.

Javio se, rekao je, u trenutku kad je bio u policijskoj postaji u zagrebačkom Maksimiru rekavši da čeka dati iskaz.

Iz bolnice su za Danas.hr potvrdili da je zaprimljen kod njih te da je u obradi.

Tko god je učinio ovo naći će se trag. Pravda je Božja – napisao je nakon napada na svom TikTok-u.

Provjerili su na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) te zaista na njima stoji da je Perković kandidaturu trebao predati u 15 sati. Slaven Hojski iz DIP-a je rekao:

– Javio nam se da ne može doći i rekli smo mu da može doći u DIP do ponoći. Ništa drugo ne znamo.

POSLJEDNJE DODANO: