LOKOMOTIVA (NI)JE BAUK

Nesretni remiji u Kranjčevićevoj, autogolovi, ozljede Kalinića i Eleza…

Hajduk vjeruje da će u Kranjčevićevoj ulici u petak nastaviti šampionsku seriju i stići do sedme uzastopne prvenstvene pobjede, dok se u Lokomotivi nadaju da će prekinuti vlastiti negativan niz od sedam utakmica u kojima nisu uzeli pun plijen. I jedni i drugi imaju argumente, momčad Mislava Karoglana puca od samopouzdanja gledajući sve ostale klubove s vrha, dok ekipa najdugovječnijeg HNL trenera Silvija Čabraje smatra da je zaslužila više od pet remija u tih sedam susreta.

Lokomotiva je Hajduku u posljednjem prvenstvu dva puta bila „kost u grlu“, najviše se pamti baš utakmica u Kranjčevićevoj u kojoj su Bijeli 30. listopada prošle godine vodili 2:0 (Sahiti 61, Mlakar 67) i onda dopustili da ih domaćin u finišu sustigne (Aliyu 88, Tuci 90+5). Završilo je 2:2 uz ozljede Lovre Kalinića i Josipa Eleza, čija je rehabilitacija potrajala sve do prošlog ljeta. Trener je bio Karoglan, stoga ga ne treba podsjećati. A sigurno se sjeća, gledao je s tribina, kako je Lokomotiva proljetos u golijadi (3:4) napustila Poljud pjevajući.

U tim remijima i porazima, Lokomotiva je četiri puta vodila i svaki put je strijelac bio Indrit Tuci. Protiv Gorice, Rijeke, Osijeka i Dinama. Dakle, sve klubova iz gornjeg doma. Bolno, pa i za navijače Hajduka, jest kako je Lokomotiva posrnula u završnici dvoboja s Dinamom. Grčevito su se branili i pred kraj imali zicer za 0:2 (Žilinski). Kažnjeni su u sudačkoj nadoknadi, Baturina i Kaneko su preokrenuli i vjerojatno spasili Sergeja Jakirovića otkaza.

Nakon tih nesretnih 2:2 u listopadu prošle godine, te 3:4 na Poljudu, Hajduk je u svibnju lako prošao Lokomotivu s 3:0 u gostima golovima Benrahoua, Livaje i Ćubelića. Svaki navijač Hajduka će se, pak, sjetiti trilogije prepune pogodaka iz Zagreba u drugoj polovici 2021. godine, dva remija u prvenstvu (2:2 i 3:3) i prolaza u Kupu (6:3). Pogotovo onih 3:3 i dva autogola stopera Bijelih, Eleza i Katića. To je bilo baš za anale, kao i čarolija Marka Livaje u Kupu kad je posložio pola domaće obrane za jedan od njegovih najljepših golova.

Da, Lokomotiva nije bezazlena i protiv Hajduka vrlo često igra vrlo dobar nogomet. Trebat će maksimalan angažman za produžiti pobjednički niz.

POSLJEDNJE DODANO: