TRAGIČNA NESREĆA

Nesreća hrvatskih i srpskih planinara na vrhu u Albaniji: Poginula žena iz Osijeka

Albanska gorska služba spašavanja objavila je kako je u nedjelju jedna hrvatska državljanka smrtno stradala na planini Jezerski vrh. Kako navodi albanski GSS-a, u akciji je spašeno sedam planinara, četvero iz Hrvatske i troje iz Srbije.

Kako se neslužbeno doznaje, preminula je hrvatska državljanka (43) iz Osijeka, koja je pala sa strmine. Akcija spašavanja izvedena je helikopterom Ministarstva obrane, a u spašavanju je sudjelovala i policija, prenosi Index.

Tim za potragu i spašavanje omogućio je izvlačenje tijela nesretne žene i transport helikopterom u mrtvačnicu.

-Planinarka iz Hrvatske poskliznula se prilikom uspona sa strmine vrlo blizu Jezerskog vrha, a ostatak grupe je zatim pozvao pomoć. Naš tim je zajedno s policijom i pripadnicima Gorske službe spašavanja započeo akciju spašavanja iz doline Valbone. Dignut je i transportni helikopter.

Osoba rođena 1981. godine pronađena je bez znakova života, a njezino je tijelo helikopterom prevezeno do mrtvačnice.

Operacija je nastavljena pristupom ostatku grupe koji su se nalazili u opasnom položaju (7 planinara, 4 hrvatska državljanina i 3 srpska). Po dolasku na mjesto događaja planinari su spašeni i prevezeni u selo Vutaj u Crnoj Gori, u suradnji s crnogorskom gorskom službom.

Izražavamo sućut zbog smrti planinarke i zahvaljujemo svim sudionicima akcije spašavanja, stoji u priopćenju albanske gorske službe spašavanja.

POSLJEDNJE DODANO: