SUPER AKCIJA

Neretvanski učenici i volonteri očistili deltu Neretve od plastike!

U organizaciji Ekološko-roniteljskog kluba Malo more danas je održana super akcija kojoj je namjera bila rijeku Neretvu na području Kule Norinske i okolnih prostora u delti Neretve, osloboditi od plastičnog otpada.

Osim samog prikupljanja otpada, bilo je bitno identificirati lokacije i izvore nastanka plastičnog otpada, te lokacije nakupljenog otpada u okolišu.

Učenici i ostali sudionici (volonteri partnerskih organizacija) su sudjelovali na
edukativnim radionicama vezanim za razvijanje dobrih navika razvrstavanja otpada te odgovornog postupanja s otpadom, te su također sudjelovali u pripremnim radionicama poticanja kreativnosti, stvaralaštva i poduzetničkog duha uz realizaciju svojih ideja kroz uslugu 3D printera uz stručno vodstvo edukatora iz Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije (3D modeliranje u CAD programima).

Cilj projekta je provedba edukativnih radionica i čišćenja ciljanog područja od
plastičnog i drugog otpada na području delte Neretve na način povećanja svijesti lokalnog stanovništva, posebno mladih o važnosti očuvanja i zaštite prirode i okoliša, postojeće bioraznolikosti i održivom korištenju prirodnih resursa koji imaju iznimnu osjetljivost na razne oblike ugroze i onečišćenja.

POSLJEDNJE DODANO: