OLUJA NA POMOLU

Nepredvidljivo vrijeme donosi obilne oborine duž Jadranske obale

U posljednjim meteorološkim prognozama za područje Jadrana ističe se izrazita promjenjivost vremenskih uvjeta koja će rezultirati obilnim oborinama duž jadranske obale. Prema detaljnim analizama, očekuje se oblačno vrijeme s povremenim kišama, posebno duž dalmatinske obale, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Unatoč nepovoljnim uvjetima uz obalu, unutrašnjost će uglavnom ostati suha s razdobljima sunčanog vremena. Na kopnu, vjetar će većinom biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na Jadranu, gdje se očekuje olujno jugo, postupno slabiti i okretati na buru duž sjevernog dijela i otvorenog mora.

Meteorološke projekcije za sljedećih 12 sati upućuju na promjene u vjetru, s očekivanim slabljenjem juga i okretanjem na južni i jugozapadni vjetar. More će postupno smirivati, dok će oborine, koje su bile izražene, djelomično prestati, posebno na sjevernom dijelu Jadrana.

Dnevne temperature kreću se uglavnom između 13 i 18 °C, uz moguće niže vrijednosti u gorju. Važno je napomenuti da će se vremenski uvjeti kontinuirano mijenjati tijekom dana, stoga je preporučljivo pratiti ažurirane informacije kako bi se adekvatno planirale aktivnosti.

POSLJEDNJE DODANO: