NOVA SEZONA

Turisti sve manje traže skupe objekte za odmor, strepi se i zbog Nijemaca u recesiji

U ovom dijelu turističke sezone Hrvatsku je posjetilo više od 4 milijuna i 700 tisuća turista, što je 7 posto više nego prošle godine tijekom istog razdoblja uz porast noćenja za 5 posto. Među najposjećenijim gradovima su Dubrovnik, Split, Zagreb, Rovinj i Poreč.

Savjetnik u turizmu Đanino Sučić kaže kako se struktura gostiju nije previše promijenila, ali osjeti se pad potražnje za skupljim objektima, što znači da su gosti postali oprezni.

Događa se jedna anomalija, gosti koji nađu objekt na online platformama onda pokušaju nazvati direktno i na taj način ostvariti nešto bolje u cijenu jer znaju da online platforma uzima jedan veliki dio kolača u ovom poslu, rekao je Sučić za emisiju Studio 4. Nadodaje da se turisti nalaze u posebnoj gospodarskoj situaciji gdje paze na cijene.

Sučić kaže da ne zna kakav će biti kraj sezone jer su njemački turisti ušli u recesiju i čeka se njihova reakcija na cijene tržišta.

Oni su nam vrlo značajno emitivno tržište i moramo prema njima biti dosta oprezni. Oni su nam indikator kako će se sljedeće godine pokazati neka druga tržišta, izjavio je Sučić.

POSLJEDNJE DODANO: