NOVI TRENER JURE IVANKOVIĆ

„Navijači su sezonu odradili šampionski, a mi ostali smo zakazali“


Novi trener Hajduka Jure Ivanković odgovarao je danas na pitanja medija uoči utakmice s Osijekom. Bilo je tu zanimljivih pitanja, jer Ivanković je ipak prilično nepoznat, osim što je bio u stožeru Mislava Karoglana. Počelo se s uobičajenim pitanjima.

Tko će braniti? Lučić je otišao na operaciju, Kalinić je ozlijeđen.

-Borna Buljan će braniti. On je prvi izbor.

Što ste rekli igračima na prvom okupljanju?

-Razgovarali smo iskreno, 5, 6 minuta. Svjesni su situacije i svoje odgovornosti. Svi smo podbacili, od vrha do dna. Odlučili smo se okrenuti stranicu, dan po dan, raditi maksimalno svoj posao.

Kakav će Hajduk biti u nedjelju nakon četiri izgubljene utakmice?
-Nije lako, igrači osjećaju pritisak. Oni su profesionalci i moraju pokazati da vrijede više od rezultata u posljednje vrijeme.

Kad ste došli raditi u akademiju, jeste li mogli predvidjeti da će te biti prvi trener Hajduka? Kako se osjećate?

-Uzbuđen sam, prije svega. Ovo je čast i odgovornost. Dva su način da postanete trener Hajduka. Jedan je da imate renome i da vas traže, a drugi je da netko prepozna vašu predanost i rad. Ja sam u drugoj skupini. Odlučio sam prihvatiti i preuzeti odgovornost, dati sve od sebe.

Obje momčadi, Hajduk i Osijek, one su koje su razočarale u ovoj sezoni.

-Osijek je uvijek među četiri. Imali su i oni ogromna ulaganja i očekivanja. Obje momčadi bi trebale biti motivirane. Nama treba pobjeda da sačuvamo dostojanstvo i vratimo se pobjedama.

Igrat će se bez publike. Hoće li vam biti lakše?

-Možda je u ovom trenutku lakše na taj način razmišljati, ali nogomet se igra zbog publike, pa sam s te strane tužan što ih neće biti. Navijači su sezonu odradili šampionski, a mi ostali smo zakazali.

Tko može, tko ne može?

-Nema Lučića i Kalinića, Livaja je aut, Melnjak, Ferro i Žaper otprije. Šarlija ima problema, Uremović je izašao protiv Rijeke, ali mislim da će moći u nedjelju.

Kakav je plan u ovih sedam utakmica?

-Plan je dati priliku svima, vidjeti tko je spreman staviti se maksimalno za Hajduk, tko želi produžiti boravak u Hajduku. Bit će prostora i za mlađe kad nije toliki imperativ.

Kakav je plan za Perišića?

-On je izuzetno motiviran na svakom treningu, zato i jest tu gdje jest. On će biti na raspolaganju do kraja sezone normalno. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama.

Kako vidite Osijek? Mierez je uvijek stvarao probleme.

-On je njihov najbolji igrač, nezgodan napadač, ali dobro smo ga kontrolirali u prethodnim utakmicama. Osijek je kreativan, puno je igrača koji mogu dosta toga napraviti, a mi mislimo na sebe.

Tko vam je dao povjerenje, tko je s vama razgovarao i što vi morate napraviti do kraja sezone?

-Ima natjecateljske tenzije, svaki trening i svaka utakmica su prilika za dokazivanje. Ne želimo rasprodavati ugled, nego pokušati promovirati mlade igrače, ostvariti rezultate…

Kako vam je trenirati Perišića, možda Livaju, ipak je ozlijeđen? Kakav je odnos?

-Oni se odnose odlično prema svakome, navikli su raditi na profesionalnoj razini. S takvim igračima je najlakše. Čast je i zadovoljstvo, odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima.

Imate li ambiciju ostanka?

-Znam da je to neizbježno pitanje. Ne razmišljam o tome, uvijek je neizvjesno, idemo se predstavljati iz utakmice u utakmicu. Bilo bi idealno kad bi se sve poklopilo. Pokušat ću odraditi svoj dio posla maksimalno od početka do kraja.

Što vam je rekao Mislav Karoglan?

-Razgovarali smo, dao mi je podršku, rekao da budem svoj. Zahvalan sam njemu i svima u klubu što sam dobio priliku raditi u stožeru. Bili smo tužni i žalosni što nismo ostvarili rezultat koji smo željeli i sanjali.

POSLJEDNJE DODANO: