ZAŠTITA SPORTSKOG DUHA

Nasilje nad novinarima i Crvenom zvezdom: Oštra osuda KK Zadra

U dva odvojena incidenta koji su se dogodili danas, maskirani napadači fizički su napali dvojicu novinara Mozzart Sporta i člana Upravnog odbora KK Crvena zvezda Meridianbet. Novinari su u Zadar doputovali kako bi pratili sutrašnju utakmicu AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i Crvene zvezde Meridianbet, koja će se održati u dvorani Krešimir Ćosić.

Košarkaški klub Zadar oštro je osudio ove napade, ističući da takvo nasilničko ponašanje nema veze s pravim navijanjem i ljubavlju prema košarci. Klub je istaknuo da se ne može prepoznati i prihvatiti kao navijače one koji se odaju huliganizmu, naglašavajući da takvi incidenti nisu u skladu s vrijednostima koje klub i zajednica promiču.

KK Zadar je u svojoj izjavi naglasio svoju predanost promicanju fer igre, sportskog duha, i pozitivne atmosfere kako na tribinama, tako i izvan njih. Klub je istaknuo da neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost, već i narušavaju reputaciju košarkaške igre, koja bi trebala spajati ljude i različite kulture.

U izjavi se također navodi iskreno žaljenje prema novinarima Mozzart Sporta, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet, njegovom prijatelju, kao i njihovim obiteljima i redakciji. KK Zadar poziva sve navijače da na sutrašnjoj utakmici pokažu pravo lice Zadra, promičući navijanje za klub, a ograđujući se od onih koji potiču bilo kakvu mržnju ili netrpeljivost.

Klub je naglasio da se ograđuje od sramotnog čina i poziva na poštovanje protivnika, ističući da je samo na taj način moguće pobijediti i na terenu i izvan njega. Ovaj incident ne samo da riskira kazne, već sad narušava sliku kluba i grada.

POSLJEDNJE DODANO: