TROGIRSKI SLAVUJ

Napokon neke dobre vijesti iz Njemačke: hrvatska pjesma i spot pomeli svjetsku konkurenciju s čak 4 priznanja!

Presretan sam i preponosan na cijelu ekipu. Nismo očekivali ovoliki broj nagrada s obzirom da su svi kontinenti i zemlje iz cijeloga svijeta uključeni u odabir. Drago mi je što čak četiri nagrade, kao i nagrada za najbolju originalnu pjesmu idu u Hrvatsku! To nije mala stvar ni za industriju, a mene su baš jako razveselile bar neke dobre vijesti iz Njemačke ovih dana kad već našim nogometašima nije ništa pošlo za rukom”, izjavio je mladi eugen čiji spot i pjesma “dišem” su oduševili na Munich Music Video Awards. 

eugenov singl i spot “dišem” su na uglednom festivalu nagrađeni za najbolju originalnu pjesmu, za najbolju kinematografiju, za najbolji plesni glazbeni video i najbolji redateljski glazbeni video. 

Minhenski festival nagrada za glazbene spotove iz godine u godinu prikazuje najinovativnije i najkreativnije glazbene spotove na svijetu, koje su kreirali talentirani redatelji iz cijelog svijeta, a uključuju različite žanrove u glazbenoj i filmskoj industriji. 

Cilj festivala i nagrade je, kako sami kažu, proširiti granice tradicionalnog filmskog stvaralaštva stvaranjem “vizualne simfonije” u kojoj će glazba igrati glavnu ulogu. U tome su očito uspjeli talentirani eugen i njegov tim, a pjesma “dišem” je prepoznata kao veliki hit. 

Nagrađena pjesma objavljena je nakon zapaženog nastupa na Dori 2024, a karizmatični eugen je ponovno osvojio simpatije publike, ali i vizualne struke. Za pjesmu “dišem”, je tada rekao da predstavlja intrigantan umjetnički izraz, a s obzirom na nova postignuća je očito bio u pravu.

eugenu će nagrade biti predstavljene na fizičkom događaju na godišnjoj svečanosti Munich Music Video Awards festivala koji je IMDb kvalificirani festival, što znači da imaju podršku najpopularnijeg i najmjerodavnijeg izvora informacija o filmovima i vizualnim medijima koji licencira informacije iz svoje goleme i autoritativne baze podataka.

Već je to druga uspješna pjesma mladog pjevača nakon “tišine” s Dore, koja je osvojila brojne glazbene ljestvice te se našla među top 10 pjesama na Shazamu u Hrvatskoj

POSLJEDNJE DODANO: