DVOSTRUKO SLAVLJE

Nakon vaterpolista, prvakinje Hrvatske postale i vaterpolistice Jadrana!

Nakon sedam godina dominacije zagrebačke Mladosti, Hrvatska je dobila novog prvaka u ženskom vaterpolu. Vaterpolistice Jadrana su u majstorici (trećoj utakmici) na bazenu u Poljudu pobijedile Mladost sa 10:7 i tako po prvi put u klupskoj povijesti uzele naslov prvaka. Inače, bilo je ovo peto uzastopno finale Jadrana i Mladosti, pa možete zamisliti kakvo je bilo slavlje jadranašica nakon toliko godina čekanja.

Prve dvije utakmice odlučene su tek nakon peteraca. Prvu je dobio Jadran, drugu Mladost.

Dvostruko slavlje kluba sa Zvončaca – vaterpolisti su u utorak kompletirali finalnu seriju s 3-0 protiv Juga – moglo se naslućivati kad su jadranašice povele 5:2 u drugoj četvrtini. Sedmerostruke uzastopne prvakinje nisu se predavale i u 18. minuti su izjednačile na 5:5. Ipak, domaća ekipa je smogla snage za još jedan bijeg, doslovno u posljednjoj sekundi treće četvrtine Bruna Barišić je postigla gol za velikih 9:6. Trebalo je izdržati samo još osam minuta za povijesni rezultat. Za Mladost je to bilo previše, Jadran je zasluženo osvojio prvu žensku titulu.

Za Jadran su strelkinje bile Jelena Butić (3), a po jedan Dora Vujević, Magdalena Butić, Neli Janković, Tonia Tadić, Ivana Butić, Ana Goreta i Bruna Barišić. Lucia Buljac je imala 12 obrana. Za Mladost je četiri pogotka zabila Iva Rožić, dva Matea Skelin i jedan Alka Lulić.

POSLJEDNJE DODANO: