NOVI RASTANAK NA GRIPAMA

Nakon Stevensona, bivši je postao i Shelton

Nakon što se razišao s Kanađaninom Shamielom Stevensonom, Split je danas sporazumno raskinuo ugovor i s Amerikancem Cameronom Sheltonom. Takav se ishod slutio već odavno, a postalo je jasno nakon što nije bio u momčadi za utakmicu ABA lige sa Zadrom u prošli petak.

Shelton je na Gripe stigao ovoga ljeta sa sveučilišta Loyola, gdje je imao jako dobre statističke brojke, ali već su prve službene utakmice mogle naznačiti da Amerikanac nije ono čemu su se u Splitu nadali. Jednostavno se nije uklopio i nije pokazao da bi mogao biti organizator igre na razini ABA lige. U 7 utakmica ubacivao je 7 koševa u prosjeku, za dvicu šutirao samo 41 posto, za tricu užasnih 23,1 posto, a što je najgore imao je tek 1,3 asistencije i 2,4 izgubljene lopte. U posljednje dvije utakmice, protiv Partizana i Budućnosti ostao je na nula koševa.

U međuvremenu je Split doveo dva nova igrača, zapravo, dva povratnika. Lanjske nositelje Shannona Shortera i Lewisa Sullivana. S njima bi ova mlada momčad morala izgledati bolje i davati više. U ABA ligi je situacija što se ostanka tiče već postala kritična, jer je Split na samom dnu s omjerom 1-7. Jednu pobjedu ima i Mornar, a nezgodno za Žute jest da je Krka stigla u nedjelju do druge pobjede i to na gostovanju kod Mege, dok je Cibona skupila već tri pobjede. Zagrepčani su u petak slavili kod Studentskog centra i pritom pogodili nevjerojatnih 20 trica.

U prvenstvu Hrvatske Split ima omjer 7-2, toliko ima i Dinamo, a ispred su Zadar s 9-0 i Cibona s 8-1.

POSLJEDNJE DODANO: