UNISPORT FINALS

Nakon dugih 9 godina studenti Sveučilišta u Splitu opet su na vrhu!

UniSport Finals, završnica nacionalnih studentskih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2023./2024., održana je prošli tjedan u Poreču, a na njemu su sudjelovali studentice i studenti rekordnih 19 hrvatskih visokoškolskih institucija i to u 12 sportova.

Potpunu dominaciju Sveučilišta u Zagrebu poremetilo je natjecanje u futsalu koje tradicionalno privlači najveći interes studenata i javnosti, kao najatraktivnije u sustavu Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Sedam mjeseci duga UniSportHR Futsal liga kulminirala je u Poreču te prikazala spektakularan futsal dostojan prve nacionalne lige.

Hrvatski prvoligaški igrači i nacionalni reprezentativci u Poreču su predstavljali boje svojih sveučilišta, a na koncu slavilo je Sveučilište u Splitu – titulom koju su čekali gotovo čitavo desetljeće. Brončani s prošlogodišnjeg Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Splitu ljeta slavili su s 2:1 nad Veleučilištem Edward Bernays, aktualnom europskom doprvaku te se tako osvetili za prošlogodišnje polufinale. Bernays je na Finalse stigao sa čak 5 igrača iz Futsal Dinama, koji su netom prije osvojili nacionalno prvenstvo Hrvatske, ali želja, volja i u konačnici igra splitskih studenata bila je daleko iznad svih očekivanja.

-Došla je napokon, hvala dragom Bogu! Čekali smo zlato, radili smo za ovo dugo, nismo uspjeli prošle godine, pretprošle, prije toga se nismo kvalificirali, prošli smo stvarno muku, barem moja generacija i evo sad napokon smo skinuli to gubitničko breme i vratili Splitu zlato nakon deset godina. Jednostavno sam presretan, isplakao sam se od sreće i rekao sam svojim suigračima da ne moram više ništa u životu osvojiti nakon što sam ovo osvojio, emotivan je nakon pobjede bio Karlo Kovačić iz redova Sveučilišta u Splitu.

Futsal reprezentacija Sveučilišta u Splitu je svake godine sanjala titulu, no ona bi uvijek nekako skliznula iz ruke. Tako je bilo i prije 3 godine, kada je Split bio grad domaćin Unisport Finalsa. Svaka naredna godina nam je postajala sve teza, a breme koje nosimo sve veće, ali nismo odustajali. Nakon punih 10 godina titula se potpuno zasluženo vratila u Split.

-Teško je suzdržati emocije i realno pričati o ovome. Kad kao student prvi put kročiš na Unisport Finalse, jednostavno se zaljubiš. Energija, ljubav i sreća s kojom si okružen ta tri dana rijetko s čim se može mjeriti. Nakon 5 dugih godina, pokušaja, borbe i padanja, napokon je došlo vrijeme za slavlje. Na Finalse smo došli u potpuno izmijenjenom sastavu nego u godinama dosad, smjena generacije je očito bila pozitivan šok i donijela je dugo željeno zlato, zaključio je sa smješkam kapetan Sveučilišta u Splitu Ante Crnjac.

Za Sveučilište u Splitu su na završnom turniru nastupili: Ante Crnjac,  Marjan Tunjić, Karlo Kovačić, Blago Bubalo, Ante Ivanković, Ivan Miličević – (AFC Universitas), Nikola Čizmić (MNK Olmissum), Mate Vrdoljak, Marko Gašpar, Josip Govorko – (HMNK Vrgorac), Ante Silić, Luka Grubišić, Mateo Poljarić – (MNK Torcida) i Stipe Ćaćić (MNK Hrvatski Dragovoljac). Uz pomoć kondicijskog trenera Kristijana Krajinovića i pomoćnika Ivana Ribičića, izbornik je bio Duško Martinac koji je i sam bivši kapetan ekipe Sveučilišta u Splitu te osvajač Unisport lige.

POSLJEDNJE DODANO: