SLAVEN RIMAC UOČI CIBONE

“Naći će se rješenje da Split ne igra na Božić u Beogradu!”

Košarkaši Splita sutra u 18 sati igraju protiv Cibone u Zagrebu 11. kola ABA lige, ali nije to bilo prvo pitanje upućeno treneru Slavenu Rimcu. Naime, vodstvo ABA lige je odredilo da će Split gostovati kod Crvene zvezde 25. prosinca, dakle, na Božić i to je termin na koji klub s Gripa očito neće pristati. Nepisano je pravilo da hrvatski klubovi u ABA ligi ne igraju na katolički Božić, kao što srpski klubovi ne igraju na pravoslavni Božić. Crvena zvezda je stisnuta obavezama u Europskoj ligi, igraju 21. i 28. prosinca, Split su ugurali između, ali neće – ići.

– Siguran sam da će se pronaći kvalitetno rješenje za Crvenu zvezdu i nas, postoji prešutni dogovor da se na neke datume ne igra. Ne bih se previše bavio time, mislim da će se naći rješenje – rekao je Rimac.

Puno je važnije kako će Split proći u Zagrebu. Prije više od mjesec dana Cibona je u prvenstvu Hrvatske iznenađujuće slavila na Gripama sa samo petoricom seniora. Sada će biti kompletna, obje momčadi su na istom omjeru (3-7). Vrlo važna utakmica.

– Praktično nova utakmica u odnosu na onu koju smo izgubili. Mi smo od tada jači za Shortera i Sullivana, oni su i dalje u financijskim problemima. Na prvi pogled, rekli bi skromna Cibona, ali znaju igrati i to su pokazali. Oni su u nadi da će klubu svanuti bolji dani. Maksimalno ozbiljno ih shvaćamo. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, prednosti imamo i oni i mi. Jedva čekam utakmicu.

Trener Cibone Jakša Vulić je izgubio strpljenje, te je u utorak dogovorno napustio klub, pa će momčad voditi njegov pomoćnik Bariša Krasić.

– Uvijek se čeka nešto, znam iz vlastitog iskustva, hoće li Grad riješiti, izuzetno teška situacija. Nas to ne zanima, okrenuti smo sebi. Protiv Krke je 20, 25 minuta bilo kvalitetno. Manje je pritiska na nama, ali ta utakmica nam može puno toga donijeti.

U slučaju pobjede, bila bi treća u nizu u ABA ligi.

– Ne treba zaboraviti plasman. Pomakli smo se s dna s dvije pobjede. Igrači su svjesni svega i dat će sve od sebe da se vratimo s pobjedom u Split.

Kao igraču koji je odrastao u Ciboni i njoj dao najbolje godine, a i trener je bio tamo, osvojio ABA ligu 2014. godine, kako doživljava sraz sa svojim klubom.

– Bilo je toga i prije. Nekada sam izvlačio deblji kraj, nekada sam pobijedio. Nema tu više neke pretjerane emocije, normalna utakmica.

POSLJEDNJE DODANO: