IVAN DEČAK

“Nabrijani smo, raspoloženi i energetski ćemo zapaliti Vir”

Frontmen „Vatre“ Ivan Dečak odmara se, kupa i uživa u roštilju s prijateljima na otoku Krku. No tako je bilo samo sinoć. Iza Dečaka i virovitičkog pop-rock benda su dva sjajna obljetnička koncerta u rodnoj Virovitici i zagrebačkoj Šalati.

„Vatra“ ove godine obilježava 25 godina postojanja benda i prvog albuma „Između nas“ iz 1999. godine, pa je odmor na Krku bio samo punjenje baterija za nastup na ovogodišnjem „Virskom ljetu“. U subotu će Virovitičani ponoviti koncert od prije šest godina kada su, malo je reći, zapalili otok. 

– Bili smo tada oduševljeni trgom i pozornicom. Ako dobro pratim, Vir je jedno od rijetkih mjesta koje u ljetnoj sezoni nudi tako brojne glazbene programe i sadržaje Sjećam se kako je te 2018. program „Virskog ljeta“ bio sjajan, a mislim kako ni ove neće biti ništa lošiji. Baš nam je drago što ponovno dolazimo u Vir, najavljuje Dečak glazbeno subotnje druženje na virskoj rivi i pozornici „Virskog ljeta“.

A razloga za druženje ima puno: „Vatra“ je sjajan bend čiji su koncerti prava poslastica, dok je činjenica 25 godina postojanja benda prilika za ulazak u glazbeni vremeplov i putovanje od „Tanga“, „Bilo je dobro dok je trajalo“, „Vrati se“, „Ruma na usnama“ ili „Meni treba tako malo“, pa sve do „Nitko osim nas“ i drugih velikih hitova. 

Mi smo Slavonci, pa obljetnice slavimo cijelu godinu. Imali smo dosad puno koncerata, ali nastup u rodnoj Virovitici na glavnom trgu kada sam imao osjećaj da je došao čitav grad, bio je poseban. Također bih istaknuo koncert na Šalati koji je bio fenomenalan. To nam je bio dječački san, a u sklopu te naše obljetničke turneje stižemo na otok Vir. Puno naših Virovitičana ima vikendice na otoku, pa se baš veselim koncertu i glazbenom presjeku naše karijere, dodaje frontman „Vatre“ i napominje kako će publika moći čuti i tri singla benda koji se sprema za novi album. 

Za nove pjesme uvijek držimo palčeve, jer ih želimo predstaviti publici. S pjesmom „Slatke suze, gorka ljubav“ bili smo na „Dori“ i već smo je koncertno testirali.

„Nitko osim nas“ je novi singl koji također rado izvodimo, pa pozivamo sve da dođu na koncert. Nabrijani smo, raspoloženi i energetski ćemo zapaliti Vir – poziva Dečak sve ljubitelje „Vatre“ na novo plameno druženje na virskoj rivi od 21 sati. A dio benda – i to ne slučajno – već je na Viru. 

Naš basist ima obiteljsku kuću na otoku, dok tehničar ima baku koja ima kuću u Viru. Inače je njegova baka bila moja školska razrednica, pa sam Vir posjetio puno puta. Meni se Vir sviđa, jer se uvijek nešto događa i uvijek je netko u điru, kao da si u kotlu koji uvijek kuha. Vir je kao New York, uvijek je netko budan, pa vjerujem da će biti puno budnih u subotu. Svi se veselimo koncertu, zaključuje Dečak. 

POSLJEDNJE DODANO: