STIPO MLINARIĆ ĆIPE

“Na policama naših trgovina mora biti barem 60 posto domaćih poljoprivrednih proizvoda”

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i nositelj liste DP-a za predstojeće parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić Ćipe družio se danas s izlagačima i prodavačima na tradicionalnom sajmu na Zadvarju. Bila je ovo prilika da sasluša probleme malih poljoprivrednih proizvođača, vlasnika OPG-ova, koji su nositelji poljoprivredne proizvodnje u Dalmaciji. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva posebno su ogorčena na nelojalnu konkurenciju u vidu stranih poljoprivrednih proizvoda u velikim trgovačkim lancima.

Mlinarić je ovom prilikom obećao poduzeti sve kako bi naredni saziv Hrvatskog sabora usvojio zakon o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, a kojim bi se definiralo da na policama trgovina u Hrvatskoj mora biti minimalno 60 posto domaćih poljoprivrednih proizvoda. Sličan zakon do sada su usvojile Mađarska, Rumunjska i Češka.

– Samo jako hrvatsko selo jamac je stabilnosti našeg društva i domovine. Preporod naše domovine mora krenuti s preporodom našeg sela – kazao je danas na Zadvarju Stipo Mlinarić.

POSLJEDNJE DODANO: