Novi problemi za državnu maturu: Procurile fotografije s temama eseja na engleskom, kružne poruke stigle iz Zagreba?

Nakon debakla državne mature u Splitu, o čemu je naš portal prvi iznio informacije, moguć je još jedan debakl, koji dolazi iz drugih splitskih srednjih škola. Informacije su poslane kasno u noć, zajedno s fotografijama tema eseja na engleskom jeziku kao i kružne poruke.

Naime, na facebook stranici “NCVVO – Nećemo izaći na maturu”, a koja je nedugo nakon naše objave o krahu državne mature i ukinuta, nalazili su se primjerci eseja koji su objavljeni i u kojima se tražila usporedbu Goethevog djela “Patnje mladog Werthera” i Marinkovićevog “Zagrljaja” kao i drugi.

Od splitskih srednjoškolaca smo kasno u noć dobili dojavu kako su procurile informacije o novom eseju na engleskom jeziku.

– Kružne poruke su svi više-manje dobili u kojima se vide teme koje su bile i koje će biti. Poruke su slane još u srijedu navečer, a mogu se vidjeti teme eseja iz hrvatskog jezika koji je bio ali i engleskog jezika koji će biti u petak. Kružne poruke, kako smo čuli, poslane su iz Zagreba, a isto tako smo čuli kako njima gore nitko ne može ništa – rekli su nam učenici.

Dok je za učenike neugodna situacija prošla dobro i esej će ponavljati nekolicina, pojavile su se snimke koje su kolale mrežama utorkom. Koliko je smislena i dobro uigrana akcija srednjoškolaca, mogli bi im pozavidjeti i starije kolege studenti.

Ovdje možete poslušati kružne poruke koje su stigle iz Zagreba:

SNIMKA 1

SNIMKA 2

– Ispada kako je cijeli događaj s krađom u Puli isceniran kako bi se  prikrili pravi krivci. Ti učenici koji su navodno sudjelovali u krađi će moći pisati esej u rujnu, a negdje smo uspjeli popratit da su i pušteni- završili su učenici, ne želeći više komentirati.

POSLJEDNJE DODANO: