Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5e9f01a029111c38f98b457f/80

Matijević: 'Premijerovo ignoriranje gradonačelnika nije dobar nagovještaj odnosa Vlade prema Splitu'

Evo što je priopćio tajnik SDP-a Split...
Davor Matijević, tajnik SDP-a Split i izabrani gradski vijećnik komentirao je dolazak premijera Andreja Plenkovića u Split.

- Do nedavno premijer Plenković je bio rado viđen gost u Splitu. Kad god je trebalo "po vertikali" spašavati rejting gradonačelnika Opare ili davati vjetar u leđa Vici Mihanoviću u kampanji premijer bi se nacrtao u Splitu i doveo sve raspoložive ministre da mu glume pratnju. I baš kao i svaki daleki rođak kojeg viđamo samo prigodno, donio bi nam "poklone” koji su bili već više puta proslijeđeni i poklonjeni. Od pustih" milijardi” koje nam je obećavao i "poklanjao” Split je imao malo koristi.

Ne vjerujem da i sada hrvatski premijer ne bi bio rado viđen gost službenom Splitu, ali bi možda Plenkovićev doživljaj bio drukčiji. Naime, umjesto natjecanja u pohvalama od strane lokalnog HDZ-ovog establišmenta, vjerojatno bi mu se postavilo poneko konkretno pitanje.

Jučer je nakon službenog posjeta zaseoku Brčići premijer svratio do Splita. Ovog puta na košarkašku utakmicu, ali bez sastanka s gradonačelnikom Puljkom. Nema čovjek vremena za takve trivijalnosti poput sastanka s gradonačelnikom drugog grada u državi. 

Prava šteta jer nas je mogao obavijestiti u kojoj je fazi dodjela koncesije za Žnjan.

Butkovićevo ministarstvo je u žaru borbe da spasi splitske HDZ-ovce, prekršilo Zakon o koncesijama objavom informacije o pregledu i ocjeni prije donošenja odluke o davanju koncesije od strane Vlade Republika Hrvatske. Iako su obećali kako će na idućoj sjednici Vlade koncesija biti dodijeljena, prošlo je nekoliko sjednica Vlade, ali o tome nije bilo govora.

Mogao je bar prenijeti pozdrave Butkovića i javiti nam je li i dalje Oleg stoji pri tome da će Vukovarska postati državna cesta izgrađena u punom profilu sve do TTTS-a kao što je svojedobno obećao dok je glumio šofera Mihanoviću u čuvenoj "četvorci”.

Nije se još očitovao ni o jednoglasnom zaključku Gradskog vijeća o spajanju Splita na Mediteranski koridor EU-a koji mu je upućen. Ako mu je to premalo tema mogao je malo pričati i o Lećevici koja je u nadležnosti države jer se sufinancira iz EU fondova.

Ako ne iz samog poštovanja, mogao se gradonačelniku javiti bar da popričaju o ovim gorućim temama.

Ovo definitivno nije dobar nagovještaj odnosa Vlade prema Splitu. Nama treba napokon "zadarski ili riječki scenarij" u kojem će sve političke opcije raditi za dobrobit i razvoj Splita. U tom smislu bih zamolio i splitske HDZ-ovce da iskoriste sva prijateljstva i poznanstva s premijerom i ministrima, koja su nam demonstrirali u kampanji i sugeriraju premijeru da promjeni svoj odnos prema Splitu i tako pomognu novoj gradskoj vlasti da napokon napravimo nešto dobro za naš grad. Bez obzira na to tko je na vlasti Split mora biti u ravnopravnom položaju u Hrvatskoj. Dok se god funkcionira ili ne funkcionira po vertikali Split će i dalje biti u horizontali - priopćio je Matijević.
hr Thu Jul 01 2021 11:35:32 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/604766a56f52dfbffa8b45c0/80
Foto: NLM

Novi posao Dragana Brtana u Solinu: "Živjele pajde, kumovi, rodijaci i stranački poslušnici"

Duvnjak iz Nezavisne liste mladih Solin komentirao je novi posao bivšeg Oparinog savjetnika

Vedran Duvnjak iz Nezavisne liste mladih Solin komentirao je zaposlenje bivšeg pročelnika za financije u Banovini, a sada zaposlenika u solinskoj gradskoj upravi - Dragana Brtana

Podsjetimo, Brtana je angažirao solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević. Dao mu je ugovor o djelu, a kao razlog angažmana naveo je da će njegovo iskustvo biti od neprocjenjive važnosti. 

Evo što je Duvnjak zaključio: 

Dobili smo mnogo upita u vezi zapošljavanja Dragana Brtana u Gradsku upravu. Ljudi nas pitaju kako ćemo na to reagirati. Pa da razjasnimo:

Gradnačelnik Dalibor Ninčević obnaša izvršnu vlast. On MOŽE raspisati natječaj za posao i zaposliti. Vladajući u Gradskom vijeću ne mogu na to utjecati.

30. svibnja, na Dan državnosti, u drugom krugu izbora, građani su imali priliku promijeniti takav način kadroviranja. Zapošljavanja novih rodijaka, kumova i pajda s jedne ili transparentnost, javni natječaji, stručnost i biranje najboljeg kadra s druge strane. To su bile jedine dvije opcije.

Narod je birao i izabrao ovo prvo. Živjele pajde, kumovi, rodijaci i stranački poslušnici. Čista demokracija. - ustvrdio je.


hr Tue Jul 27 2021 16:49:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6100098e6f52df0feb8b45aa/80
Foto: Grad Split

Završeni radovi u Janjevskoj na Visokoj

Rasvjeta će na ovoj prometnici proradit kroz narednih nekoliko dana

Završeni su radovi na izgradnji Janjevske ulice u Gradskom kotaru Visoka. Vrijednost obavljenih radova je tri milijuna kuna s PDV-om, a izvođač je bila tvrtka Građevno Zec.

Rasvjeta će na ovoj prometnici proradit  kroz narednih nekoliko dana. 

- Zahvaljujemo građanima za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije za vrijeme izvođenja radova. - kazali su iz Grada.


hr Tue Jul 27 2021 15:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5fb1825a6f52df923d8b464f/80
Foto: DalmacijaNews ilustracija

Požar u Šibeniku: U gašenju pomažu i zračne snage

U gašenju pomažu i zračne snage.
U 14.01 zaprimljena je dojava o požaru na području Šibensko-kninske županije, a gori šuma u uvali Dumboka.

Na terenu je ukupno 21 vatrogasac Javnih vatrogasnih postrojbi Šibenik i Vodice te DVD-ova Vodice, Šibenik, Zablaće, Zaton i Bilice.

U gašenju pomažu i zračne snage.
hr Tue Jul 27 2021 14:50:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60d6bdb86f52df32bb8b4631/80
Foto: Pixabay

U Zadarskoj županiji 46 novih slučajeva koronavirusa

Pod nadzorom je 712 stanovnika, a policija je evidentirala jedno kršenje mjere samoizolacije.
U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 46 novooboljelih od koronavirusa, a u dom za starije na području Grada Biograda virus je ušao preko zaposlenika koji nisu cijepljeni,  izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite. 

Novozaraženi korisnici privatnog dom za stare i nemoćne imaju blage simptome, a nekoliko ih je preventivno smješteno u Opću bolnicu Zadar.

Novozaraženih je 18 u Zadru, 11 u Biogradu, po troje u Bibinjama, Pašmanu i Sukošanu, po dvoje u Benkovcu i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Kalima, Ninu, Polači i Viru.

Testirano je 469 uzoraka, od bolesti se oporavila 21 osoba, a na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

Pod nadzorom je 712 stanovnika, a policija je evidentirala jedno kršenje mjere samoizolacije.
hr Tue Jul 27 2021 14:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .