Guardiola: Realova kvaliteta je… vau!

Pun je pohvala na račun Real Madrida, predstojećeg suparnika u polufinalu Lige prvaka, bio trener Bayerna Pep Guardiola, a među igračima na koje treba obratiti pažnju je istaknuo i našeg Luku Modrića

Ždrijeb je u petak spojio Real Madrid i branitelja naslova Bayern, s time da će se prva utakmica igrati 22. travnja u španjolskoj prijestolnici, a uzvrat je osam dana kasnije u Münchenu. Guardiola je tijekom svojih sezona u Barceloni vodio velike bitke protiv Reala, tako da je dobro upoznat s kvalitetom Madriđana.

– Bit će to izvanredne utakmice. Oduševljen sam. Snaga Reala je u kvaliteti svakog pojedinog igrača. Realova kvaliteta je… vau – ispalio je Guardiola tražeći pravu riječ.

– U cijeloj Europi Real možda ima i najveću pojedinačnu kvalitetu. Ali, ima i Bayern. Ako ne možeš kontrolirati Ronalda i Balea, gotov si. Ako im dozvoliš vremena da razmišljaju – s igračima poput Modrića, Illarramendija, Alonsa, Isca – onda njihova kvaliteta dolazi do izražaja. Mogu napraviti sve. Morat ćemo stvoriti puno prilika već u prvoj utakmici.

Dodao je i da Real ima najboilji kontranapad u Europi, uz Borussiju Dortmund.

Znam koliko nas teške utakmice čekaju. No, volim igrati protiv najboljih igrača, najboljih momčadi i najboljih trenera na svijetu. A Real ima sve to.

POSLJEDNJE DODANO: