U 20 godina rada s ljudima koji su se otrovali hranom i kojima je osigurao više od 600 milijuna dolara odštete, Bill je došao do zaključka da postoji pet vrsta jela koje biste trebali preskočiti na meniju, piše Index.
1. Salata
Ovaj izbor jela koje mnogi smatraju zdravim zapravo je jedna od najrizičnijih opcija za obrok u restoranu. ”Prije ću pojesti sushi nego salatu”, kaže Marler i otkriva kako su salata i ostala sirova hrana prepune bakterija i klica koje nose mogućnost zaraze.
2. Sladoled iz automata
Radnici često ne slijede sigurnosne mjere pa je čistoća sladoleda i automata jako upitna i može uzrokovati velike probleme, a u sladoledu se može pronaći i plijesan.
3. Sirovo meso
”Preskočite srednje pečeni hamburger i dobro ga ispecite, ako vam smeta okus, stavite malo kečapa”, kaže Marler i dodaje kako meso mora biti pripremljeno na 70 Celzijevih stupnjeva da bi se ubile bakterije poput E. coli i salmonele.
4. Švedski stol
”Nikada ne jedem hranu sa švedskog stola, uvijek ću naručiti s menija”, tvrdi ovaj stručnjak za trovanje koji kaže kako to radi zato što švedski stol ima veći rizik za izlaganje bakterijama zbog ljudi koji mogu hranu dotaknuti, kihnuti na nju ili dirati posuđe drugih ljudi.
5. Hrana iz inozemstva
Marler smatra kako je trovanje hranom najbolje izbjeći konzumirajući hranu koja je prešla preko što manje ruku i u restoranima koji imaju strogu sigurnosnu politiku.
”Od jagoda iz Egipta možete dobiti Hepatitis A, ali vjerojatno ne biste uopće trebali jesti jagode iz Egipta”, rekao je odvjetnik za Business Insider.