Cosmi: “Ne bih se htio svađati, ovo je klub moga idola Mikija Rapaića”

Je li ovo najslabija Rijeka u posljednjih deset godina, bilo je prvo pitanje za trenera Sersea Cosmija, trenera Rijeke:

– Prije svega, nisam bio tu tih deset godina, bio sam u Serie A. Hvatam konce, tek dva tjedna sam tu, ne može se uspoređivati ova Rijeka s tom Rijekom. Različiti su igrači, različiti budžet. Od prošle sezone su ostala samo tri igrača.

Što napraviti s ovakvom momčadi, ima li ideju?

– Nisam Mourinho da mogu promijeniti deset igrača. Treba raditi s onima koje imamo na raspolaganju. U skladu s mogućnostima kluba ćemo razgovarati o promjenama u rosteru. Momčad nije u najboljem psihološkom momentu. U prvom poluvremenu smo mogli više napraviti, ali nema samopouzdanja, to je najveći problem.

Cosmija je najviše zasmetalo kako je Rijeka primila drugi pogodak, suci nisu dozvolili promjenu ozlijeđenog Galešića. Je li ljut na igrače Hajduka, četvrtog suca?

– Ne bih se htio svađati, jer imam veliko poštovanje prema ovom klubu i gradu, pogotovo što je ovo klub moga idola, igrača i prijatelja Mikija Rapaića, kojega sam, na žalost, malo trenirao, jer je otišao u Fenerbahče. Apsurdno je kako smo primili drugi pogodak, zašto četvrti sudac nije dozvolio zamjenu. Udaljio sam se s terena kako bih se smirio, da ne napravim nešto zbog čega bih kasnije žalio. Pitao sam poslije zašto nismo mogli napraviti zamjenu, nisam dobio konkretan odgovor. U 30 godina nisam vidio takvu situaciju.

POSLJEDNJE DODANO: