Google najinovativnija kompanija u 2014.

Kao i svake godine, tvrtka Fast Company je odabrala 50 drugih tvrtki za koje je zaključila da su najinovativnije na svijetu. Izbor nije baziran na pokazateljima kao što su rast ili prihodi tvrtke te proizvodi koje je tvrtka nudi, nego je kriterij uspješnost u promjeni načina kako ljudi rade i žive.Vodeća tvrtka na ovogodišnjoj ljestvici je Google.

Kako ističu u Fast Companyu, tvrtka vrijedna 350 milijardi $, prvo mjesto je zaslužila zbog svojih brojnih inovacijakoje mijenjaju način na koji  živimo kao što su: projekt Calico za produženje ljudskog života, projekt samoupravljajućih vozila, projekt gigabitnog Interneta Google Fiber i drugi, piše Bug.hr.

Od ostalih tehnoloških tvrtki među prvih 10 na ljestvici se nalazi kineska tvrtka Xiaomi, koja je osvojila treće mjesto za novu inovativnu strategiju prodaje pametnih telefona na najvećem svjetskom mobilnom tržištu, onom u Kini. Četvrta najinovativnija tvrtka na svijetu je servis za pohranu podataka u oblaku Dropbox jer je njihov servis postao sinonim za sve u oblaku.

Apple se nalazi tek na 14. mjestu, odmah iza Twittera. Amazon se našao na 18. mjestu jer je unio inovacije u maloprodajni sektor. Među prvih 50 na listi se našla i tvrtka WhatsApp koja stoji iza istoimene aplikacije za trenutačnu razmjenu poruka.

POSLJEDNJE DODANO: