Mala dalmatinska općina u godini zabilježila više razvoda od vjenčanja

Analizirajući prirodno kretanje stanovništva u 2021. godini na stranicama Državnog zavoda za statistiku, novinari portala Makarska danas naišli na jedan istinski kuriozitet.

Naime, pogledate li omjer sklopljenih i razvedenih brakova, jedno jedino mjesto na Makarskoj rivijeri, točnije, u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, u 2021.godini bilježilo veći broj razvoda nego sklopljenih brakova! A to je – mala Baška Voda.

Naime u Baškoj Vodi sklopljeno je tako u spomenutoj godini šest brakova, a razvrgnuto čak devet, što se ne bilježi ni u jednom jedinom mjestu ili gradu u županiji.

Za komentar kurioziteta iz Makarske danas su nazvali baškovoškog župnika fra Filipa Budića, no nije imao komentara ni vremena za priču.

S druge (zapadne) strane, u istoj je godini više Breljana reklo “da”, njih sedam, a nijedan brak nije razveden. Podjednako tradicionalni, barem u ovoj statistici, pokazali su se i Podgorani gdje je sklopljeno čak 12 novih brakova, a razvrgnut je samo jedan.
U Gradcu je sklopljeno 16 brakova, a razvrgnuto sedam, dok je u Tučepima odnos pola:pola. Relativno je malo novih brakova – četiri, a na četiri braka idu dva razvoda. – piše Makarska danas.
U Makarskoj se razvrgne svaki peti brak. Naime, u 2021. je sklopljeno 59 brakova, a rastavljeno ih je 13.

POSLJEDNJE DODANO: