PREVENTIVNA STRATEGIJA

Muzej Sinjske Alke domaćin javne tribine o ovisnostima

U sklopu projekta prevencije ovisnosti #ČuvajMe, uz podršku Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Zajednica Pape Ivana XXIII organizira javnu tribinu pod nazivom “Razgovarajmo o ovisnostima – kako spriječiti, a kako liječiti?”.

Tribina će se održati 26. veljače u Muzeju Sinjske Alke s početkom u 17 sati.

Cilj tribine je okupiti širok krug građana i stručnjaka kako bi se raspravilo o metodama prevencije i liječenja ovisnosti. Na tribini će se predstaviti stručnjaci iz područja medicine i psihijatrije, među kojima su doc. dr. sc. Toni Maglica, prim. dr. sc. Ivan Ćelić, izv. prof. prim. dr. sc. Tomislav Franić, te Zoran Vujnović, dr. med. spec. psihijatrije, dok će ulogu moderatorice obnašati Gordana Cavicchi, mag. act. soc.

Očekuje se da će tribina privući socijalne radnike, psihologe, socijalne pedagoge, zdravstvene djelatnike, nastavnike, stručne suradnike za mladež, predstavnike vladinih i nevladinih organizacija, roditelje, učenike i mlade, te da će njihovo sudjelovanje doprinijeti stvaranju boljih strategija za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u zajednici.

– Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u ovoj važnoj raspravi te da svojim doprinosom pomognu u borbi protiv ovisnosti – kažu organizatori.

POSLJEDNJE DODANO: