PRIJAVLJEN JE

Muškarac u Splitu pijan oštetio dva vozila i ozlijedio dvije osobe

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih dijela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i dva kaznena djela Oštećenja tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u subotu,10. veljače 2024. godine oko 22:00 sati na području Splita u alkoholiziranom stanju zaustavio svoje vozilo, izašao  iz vozila i pokušao oštetiti brisač na drugom vozilu, nakon čega je ušao u svoje vozilo i vožnjom unatrag oštetio isto vozilo, te su udaljio. Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je iste večeri oko 21:50 sati na području Splita oštetio još jedno vozilo na način rukama udarao u vozilo, nakon čega je sjeo u svoje vozilo i njime udarao u vozilo u kojem su se nalazili oštećene osobe. Kada su se vozilom pokušali udaljiti, muškarac je krenuo vozilom za njima, a  pokušavajući ih sustići nekoliko puta je udario u vozilo, nakon čega se na području Lovrinca udaljio u nepoznatom smjeru. Dvije osobe iz vozila zatražile su liječničku pomoć i zadobili su lakše tjelesne ozlijede.

Policijski službenici su u subotu navečer pronašli 37-godišnjaka. Nalazio se u vidno rastrojenom stanju i odveden je u bolnicu gdje je zadržan. Nakon otpuštanja iz bolnice 37-godišnjak je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje, te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznena djela.

POSLJEDNJE DODANO: