DRAMATIČNI SUKOB NA RIVI

Muškarac koji je na Rivi u kafiću nasrnuo na dvije žene predan pritvorskom nadzorniku

Na temelju završenog kriminalističkog istraživanja, 66-godišnji muškarac je pod sumnjom za dva slučaja teške tjelesne ozljede u pokušaju. Incident se dogodio 13. travnja 2024. godine oko 11 sati na terasi ugostiteljskog objekta na adresi Obala Hrvatskog narodnog preporoda u Splitu.

Prema izvješću, muškarac je udario dvije žene, 43-godišnjakinju i 60-godišnjakinju, koje su pretrpjele lakše tjelesne ozljede. Nakon provedenog istraživanja, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a muškarac je danas predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Ovo je još jedan slučaj koji potiče na razmišljanje o nasilju i sigurnosti u javnim prostorima. Nadamo se da će pravosudni sustav temeljito istražiti ovaj slučaj i donijeti odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost građana.

Podsjećamo, situacija koja je šokirala mnoge dogodila se u trenutku kada je muškarac, koji je prethodno sjedio u kafiću, iznenada ustao i počeo napadati dvije žene koje su također sjedile za stolom pored njega.

Cjelokupni incident odigrao se pred brojnim svjedocima, koji su u nevjerici promatrali prizor nasilja. Međutim, nisu svi ostali pasivni; mnogi su odmah reagirali. Jedan muškarac srednjih godina dao se u potjeru za nasilnikom u smjeru Prokurativa, a brzo su mu se pridružili i drugi građani. Zahvaljujući njihovoj promptnoj reakciji, napadač je ubrzo zaustavljen, a policija je stigla na mjesto događaja kako bi preuzela situaciju u svoje ruke.

POSLJEDNJE DODANO: