UHIĆEN JE

U psihijatrijskoj bolnici na Rabu šakama ubio drugog bolesnika

U psihijatrijskoj bolnici Insula na Rabu dogodilo se ubojstvo. Jedan bolesnik je šakama ubio drugoga.

Iz policije su priopćili kako si sinoć zaprimili dojavu da je u zdravstvenoj ustanovi na području otoka Raba zatečeno mrtvo tijelo muške osobe. Očevid je u tijeku, a u službene prostorije policije priveden je muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Točan uzrok smrti spomenutog muškarca bit će utvrđen obdukcijom.

Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi se utvrdile sve okolnosti, kao i relevantne činjenica ovog događaja.

O istrazi koja je u tijeku ovisi pod kojom će se kvalifikacijom teretiti uhićeni muškarac.

Oglasila se i bolnica.

-Dana 31.01.2023.u 20.55 sati dogodio se tragičan događaj prilikom kojeg je, nakon kratkog verbalnog sukoba,  bolesnik s nekoliko udaraca šakom udario subolesnika i nanio mu teške ozljede. Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku HMP, bolesnik je preminuo.

Osumnjičeni je po djelatnicima MUP-a  prepraćen u policijsku postaju  na ispitivanje.

Cijeli događaj se prema izjavama zbio u  svega nekoliko desetaka  sekundi.

Radi se o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja  nisu pokazivali  neprimjereno niti agresivno  ponašanje. Očevid je u tijeku, navodi se u priopćenju iz Županijske specijalne bolnice Insula. Također su naveli kako obitelji preminulog izražavaju iskrenu sućut, naveli su iz Specijalne psihijatrijske bolnice Insula. 

POSLJEDNJE DODANO: