Article

//www.dalmacijanews.hr/files/608199066f52dfc73f8b4599/80
Foto: MOST

Mostov kandidat za gradonačelnika Trilja, Miljenko Marić: „Trilj će procvjetati kad javni interes bude ispred privatnog“

Miljenko Marić ovim je putem obećao građanima i garantira im da će kao gradonačelnik biti uključiv i baviti se komunalnim problemima, te nuditi pravedna i stručna rješenja.
Mostov kandidat za gradonačelnika trilja, Miljenko Marić, predstavio je neke od smjernica svog izbornog programa, a prvi potez će mu biti, ističe Marić, osnivanje komunalno urbanističkog savjeta u koji će uključiti istaknute stručnjake koje vežu emocije za Trilj i Cetinsku krajinu, a koji su raseljeni diljem Hrvatske i svijeta. 

„Želim uključiti stručnjake u smislu izrade intervencijskog plana završetka započetih, a nezavršenih projekata, hitnih i dugoročnih komunalnih i urbanističkih zahvata, za rješavanje ključnih točaka:

- Demografska obnova, pokret ostanka i pokret povratka iseljenih
- Novi model poticajne gradnje za siromašne obitelji, za mlade i za sve koji žele doseliti u Trilj i okolicu. Stambene građevinske zone opremljene infrastrukturom sa pracelama za gradnju 1/1
- Prometna infrastruktura (obilaznica i prometni prsten oko Trilja, 3. most)
- Ekološko gospodarenje otpadom i čist grad
- Navodnjavanje svih parcela u Sinjskom polju koje administrativno pripadaju Trilju
- Mjesni odbori kao ključ rješavanja problema, hitno provođenje izbora i veća koordinacija sa svim mjesnim odborima“, objasnio je Marić.

Miljenko Marić također planira sve ljudske resurse i struku koje Trilj ima, bez obzira na njihovo opredjeljenje, staviti u funkciju razvoja Grada. 

„Premalo nas je da se dijelimo. U smeću, asfaltu, predškolskom odgoju, prometu - nema lijevih i desnih - postoji samo javni interes nasuprot privatnog, koji je nažalost bio dominantan, na čelu s korupcijskom hobotnicom koja Triljem upravlja zadnjih 30 godina i s kadrovima koji se danas kandidiraju. 
Ako težimo izvrsnosti, stručnosti i želji da Trilj učinimo boljim, onda nam je bitan samo jedan kriterij, da stavimo javni interes ispred privatnog i Trilj će sigurno procvjetati“, zaključio je Marić. 

Miljenko Marić ovim je putem obećao građanima i garantira im da će kao gradonačelnik biti uključiv i baviti se komunalnim problemima, te nuditi pravedna i stručna rješenja.

„Moje iskustvo i stručna znanja koristit ću da podignem demokratske standarde i svijest građana, a to znači; borba za transparentnost, javnost i dostupnost svih podataka iz proračuna, demografski poticaji i briga za obitelj, te ustrojen grad sa službama na usluzi svim stanovnicima, više navodnjenih poljoprivrednih površina, kanalizacija za sva naselja uz rijeku, više škola i vrtića, više rekreacije, manje stresa i više mostova.Trilj je grad na rijeci i mora biti prometno povezan, a centar treba biti siguran za djecu i prometno rasterećen.“

„Za sva važna pitanja koja se tiču svih ključnih dionika grada Trilja koji nadilaze moj mandat usudit ću se raspisati savjetodavni referendum i time otvoriti građanima Trilja priliku da kroz izravnu i neposrednu demokraciju biraju svoju budućnost!“

hr Thu Apr 22 2021 17:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5e74c32229111c2b8e8b458e/80
Foto: Promet Split

PROMET Obavijest za putnike na linijama br. 1, 14 i 32

Od ponedjeljka izmjene u voznom redu
Od ponedjeljka 17.05., dolazi do izmjena na voznom redu linije br. 14 BRDA-KOPILICA-DUBROVAČKA-BOLNICE-ŽNJAN-DUILOVO i obratno, na način da se istoimena linija pojačava sa polascima u oba smjera i to svaki dan, a novi vozni red možete preuzeti na web stranici.

Nadalje, dolazi do izmjene u voznom redu na liniji br. 1 STARINE-HNK-STARINE na način da će polazak u 8.00 sati radnim danom iz Starina prometovati do HNK, a polazak u 7.45 (umjesto dosadašnjeg prometovanja do HNK) će po dolasku do HNK prometovati natrag u Starine.

Na liniji br. 32 polazak iz Splita radnim danom umjesto u 12.30 se mijenja u 12.20, a iz Kučina polazak umjesto u 13.00 se mijenja u 12.50.
hr Fri May 14 2021 08:52:35 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f01986edaf72d65278b4569/80
Foto: Canva

Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo danas, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

Sudeći prema najavama, brojni će izborni sudionici baš u petak poslati završne poruke biračima koji će svoje mišljenje o svemu reći u nedjelju na biračkim mjestima, od 7 do 19 sati.

Izborna šutnja traje, dakle, cijelu subotu i nedjelju do 19 sati, u tom razdoblju zabranjeno je javno predstavljanje izbornih programa, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora itd.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sve sudionike izbora, fizičke i pravne osobe te medije da poštuju izbornu šutnju.

Za njeno kršenje novčane se kazne kreću od tri tisuće kuna za fizičku osobu do pola milijuna kuna za pravnu, primjerice za političku stranku. Kandidati koji prekrše izbornu šutnju mogu biti kažnjeni od 10 tisuća do 30 tisuća kuna.

Povrede izborne šutnje prijavljuju se općinskim, gradskim i županijskim izbornim povjerenstvima te Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba.

Za lokalnu izvršnu i predstavničku vlast kandidiralo se više od 38 tisuća kandidata, a premda su kandidati brojni, manje ih je nego prije četiri godine.

Birači u nedjelju biraju općinska i gradska vijeća te županijske skupštine, općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te njihove zamjenike iz redova nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u općinama gdje su Hrvati manjina.

Zbog činjenice da se u njima kandidirao samo po jedan kandidat, oko deset posto od ukupno 555 gradova i općina, već zna imena svojih načelnika i gradonačelnika. HDZ je već izborio pobjedu u četiri grada i 44 općine.

Čelnici lokalne izvršne vlasti biraju se većinom glasova, žele li biti izabrani već u nedjelju, moraju dobiti više od 50 posto glasova birača koji su glasovali.

Ne uspije li to ni jednom od kandidata, za dva će se tjedna, 30. svibnja, na Dan državnosti, održati drugi izborni krug u koji ulazi dvoje kandidata s najvećim brojem glasova. Izabran će biti kandidat koji dobije veći broj glasova.

Pravo biranja na lokalnim izborima imaju punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem u jedinici za čija se tijela izbori provode.

Za razliku od predsjedničkih i izbora za Hrvatski sabor, birači mogu glasovati samo u mjestu prebivališta, ne u nekom drugom mjestu, bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu.

hr Fri May 14 2021 08:47:38 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/609e182f6f52df64698b46df/80

'Dalmacijo, glavu gori': Brigadir Asanović podržao svoje suborce i prijatelje Kukavicu i Bulja

Pozvao je sve branitelje da glasaju za MOST

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, bivši zapovjednik 4. gardijske brigade brigadir Zvonko Asanović i Mostov kandidat za župana Ivica Kukavica jučer su se ugodno družili.

- Brigadir Asanović i danas, kao i u ratu, stoji uz svoje suborce i prijatelje, Kukavicu i Bulja, jer čuvaju i njeguju vrijednosti Domovinskog rata. Vjeruje kako će časno i pošteno i u budućem političkom djelovanju obnašati povjerene im dužnosti te pozvao sve branitelje da glasaju za njih - poručili su.

hr Fri May 14 2021 08:27:25 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6051a9886f52df01078b45b1/80
Foto: DalmacijaNews

Zdeslav Benzon kampanju završio na svojim Plokitama: 'Postoji projekt splitskih investitora izgubljen u bespućima ladica u Banovini'

Plokite su najbolji dokaz da je Split grad blokiranih projekata.“, poručuje Benzon.
Zdeslav Benzom je obišao svoju Siromašnu, kvart u kojem je rođen, odrastao i dan danas živi, u društvu kandidatkinja za njegove zamjenice, Lade Terzić i Marije Štambuk Šunjić, neovisnog kandidata sa svoje liste, također s Plokita, Denisa Pejkovića i još nekoliko kandidata s liste splitskog HSLS-a.

- Plokite imaju ogroman problem s parkiranjem, kao i ostatak Splita, ali ovdje posebno zbog našeg pazarića na koji dolaze građani iz cijelog grada. Plokite su najbolji dokaz da je Split grad blokiranih projekata. Naime, već postoji spreman projekt splitskih investitora, koji su spremni svojim novcem izgraditi dječje igralište i 100 parking mjesta za građane, na prostoru danas zapuštenog prostora, između benzinske postaje i telefonske centrale u Vinkovačkoj ulici. I takav projekt godinama stoji. Čeka. Izgubljen u bespućima ladica u Banovini... E to ćemo promijeniti! - poručio je dr. Zdeslav Benzon.


hr Fri May 14 2021 08:06:46 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .