BITKA ZA TITULU NA GRIPAMA

Možda je vrijeme za Tonija Perkovića da se napadački priključi i donese Splitu naslov prvaka

Trener Splita Slaven Rimac netom nakon završetka treće utakmice finala prvenstva Hrvatske u košarci i pobjede Žutih (87:77) nad Zadrom s kojom su poveli 2:1, odnosno, jedna ih pobjeda dijeli od naslova prvaka, rekao je:

U petak će sigurno biti energije s jedne i druge strane. Uvijek se traže pojedinci koji ovakve utakmice mogu prelomiti ili preokrenuti.


On je u trećoj utakmici te pojedince imao u Shannonu Shorteru, te pomalo neočekivano u Viti Kučiću, koji je napadački blistao (21 poen, šut 7-11, trica 5-6), dok ga sredinom treće četvrtine nisu „ugasila“ dva promašena slobodna bacanja. Kako smo u najavi treće utakmice potencirali da bez pravog Shortera Split ne može do naslova prvaka, a on je pronašao sebe (29 poena, šut 12-20, trica 5-9), vjerujemo da iskusni Amerikanac neće zakazati danas.

Tko će mu pružiti ruku? Opet Kučić? Bilo bi dobro, ali teško se u to kladiti. Po nama, najveći dužnik u napadu Žutih jest Toni Perković, koji je samo u prvoj utakmici (pobjeda 85:78) bio solidan sa 14 poena (šut 6-14, trica 2-7), a posljednje dvije – pričamo samo o napadu – grozan. U porazu 71:92 za pet poena je šutirao 1-5, a u srijedu u pobjedi 87:77 bio je još gori, jer je za pet poena gađao 1-8. Jednostavno ne možemo vjerovati da će mu se dogoditi da treću utakmicu u nizu ima izrazito lošu šutersku večer. Splitu treba Perković kakav je bio u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića kad se jest izgubilo (73:80) od Zadra, ali je upravo on jedini davao Žutima kakve-takve izglede s 29 poena (šut 10-19, trica 6-10).

Motiva mu sigurno neće nedostajati, jer je vjerojatno i sam ljut na sebe zbog onoga što je (ne) pokazao u napadu…

POSLJEDNJE DODANO: