SUDAR AUTOMOBILA I MOTORA

Motociklist zadobio teške tjelesne ozlijede u prometnoj nesreći kod Šibenika

Dana 22. ožujka oko 07,40 sati na državnoj cesti D-8 u blizini industrijske zone Ražine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 26-godišnji vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.
 
Prometna nesreća se dogodila na način da je 63-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, vršio radnju skretanja preko pune središnje linije i suprotno prometnom znaku, da se nije uvjerio kako tu radnju može učiniti bez opasnosti po sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te brzini i smjeru kretanja, uslijed čega dolazi do sudara njegovog vozila s motociklom šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26- godišnjak, a koji je u trenutku sudara vršio pretjecanje vozila preko središnje pune neisprekidane crte.

Od siline udara i pada na kolnik 26- godišnjaku su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 63- godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Protiv 26- godišnjeg vozača podnesena je Prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama .

POSLJEDNJE DODANO: