REDOVAN UPIS

MORH kreće sa slanjem poziva za evidenciju vojnih obveznika

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske provest će od 18. ožujka do 17. svibnja 2024. redovno godišnje uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske.

Riječ je o redovnoj aktivnosti koja se sukladno odredbama Zakona o obrani (čl. 21. i 22.) provodi svake godine, a odnosi se na zakonsku obvezu za sve hrvatske državljane – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina i imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Pojedinačni pozivi za upis u vojnu evidenciju dolazit će tijekom ožujka i travnja 2024. godine na adrese vojnih obveznika rođenih 2006. godine, a pozive će uputiti područni odsjeci za poslove obrane na čijem području osobe imaju prebivalište. Pozvane osobe obvezne su se odazvati u zakazanom terminu te prilikom dolaska predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Molimo pozvane osobe da eventualnu spriječenost dolaska na upis u vojnu evidenciju, opravdaju područnom odsjeku za poslove obrane, osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Također, osobe starijih godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju mogu se i bez poziva javiti u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja zainteresirani građani mogu kontaktirati područne odjele/odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Detaljnije informacije o upisu u vojnu evidenciju potražite ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: