BOJAN IVOŠEVIĆ

“Moja pitanja ne mogu ostati neodgovorena jer bi se onda dovelo u pitanje povjerenje prema cijeloj policijskoj upravi!”

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević na svom Facebook profilu osvrnuo se na članak koji je danas izašao u Slobodnoj Dalmaciji s odvjetnikom Vinkom Ljubičić koji će pravno će zastupati splitskog policajca Stipu Bilobrka.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Danas je u Slobodnoj Dalmaciji izašao članak s odvjetnikom policajca koji je obavijestio napadače da odlaze s navedene lokacije nakon mog poziva policiji, a koji sad najavljuje tužbe.

U sljedećem je navedeno:

“Na naše pitanje da pojasni kakva je veza policajca Bilobrka i osobe koju je zvao, a riječ je o Mirku Vukadinu (prvookrivljenom u USKOK-ovoj optužnici u poznatom slučaju tzv. “Složna braća”, u kojem ga se tereti da je jedan od dvojice organizatora zločinačkog udruženja od 40 ljudi i četiri trgovačka društva koji su malverzacijama i lažnim računima oštetili državu utajivši više od 51 milijun kuna PDV-a), odvjetnik Ljubičić odgovara da njegov klijent poznaje Vukadina dugi niz godina.

– Oni su i susjedi, znaju se i u jako su dobrim odnosima. Gospodin Bilobrk je, jasno, imao broj Vukadinovog telefona, ali nema govora o tome da je ikada na bilo koji način imao bilo kakav, niti izravni niti neizravni kontakt s Antom Bešlićem (njega je Ivošević prijavio za napad i prijetnju, a tu je prijavu ODO Split odbacio dok je Vukadin snimao tu situaciju – nap. a.), niti uopće poznaje Bešlića. Time je on namjerno doveden u krug osoba koje imaju određenu kriminalnu prošlost, a osobito kad se nabrajaju kaznene prijave ili presude tih osoba – navodi odvjetnik Ljubičić.”

Navedeno jasno demantira policijska bilješka sačinjena 13.02.2024. u razgovoru s Mirkom Vukadinom u kojoj je navedeno:

“Upitan na to je li on dobacio Anti Bešlića da se čuo s načelnikom Balovom i da idu, isti negira da je on ili bilo tko drugi to rekao. Nadalje, smatra da zna na što se cilja a to je na njegovo poznanstvo s policijskim službenikom Stipom Bilobrkom, koji živi blizu njega. Stipe da ga je zvao više puta poradi “borova” i da se učestalo čuju putem mobitela, a u tim pozivima da ga je Stipe upozoravao da se ostave Bojana na miru…”

Vukadin jasno govori da ga je i ranije više puta Bilobrk kontaktirao oko borova odnosno Bešlića. Toliko o tome da nije imao nit izravan nit neizravan kontakt s Bešlićem. Policajac je jasno znao da su Vukadin i Bešlić povezani kao što je znao, bez da sam ja to prijavio policiji, da se Vukadin nalazi ispred moje kuće s Bešlićem.

Ponovit ću pitanje na koje načelnik Serdarević duguje odgovor javnosti. Zašto je Vukadina kontaktirao policajac iz II. PP Split kada se prijava dogodila na području nadležnosti I. PP Split, te tko je bio nalogodavac gosp. Bilobrku da obavi navedeni poziv s obzirom na izjavu gosp. Bilobrka gradskom službeniku kako mu je rečeno da nazove?

S obzirom da se radi o slučaju sačekuše ispred kuće dužnosnika od strane dvije osobe iz krim miljea pri čemu je policijski službenik mimo protokola komunicirao s jednim od sudionika sačekuše, ova pitanja ne mogu ostati neodgovorena jer bi se u protivnom dovelo u pitanje povjerenje prema cijeloj policijskoj upravi, a ne samo prema pojedincima.

POSLJEDNJE DODANO: