NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Moćni Pro Recco bolji od oslabljenog Jadrana na Poljudu

Vaterpolisti Jadrana su poraženi u 2. kolu četvrtfinalne skupine Lige prvaka od trostrukog uzastopnog europskog prvaka Pro Recca s 10:13.

Najmoćnija europska momčad koju vodi naš Sandro Sukno do pobjede je došla bez previše napora, a na ruku im je išlo što su hrvatskom prvaku nedostajala tri vrlo važna igrača – Bukić, Čagalj i Radović.


Nitko ne tvrdi da bi Jadran s ta tri igrača izvukao bolji rezultat, no ovako se znalo da su im izgledi tanki. Pro Recco je otvorio s 2:0 (Hallock, Condemi), pa već u 11. minuti vodio 5:1.

Splitski sastav je teško dolazio do prilike za šut, dosta su i griješili, ali u drugom dijelu druge četvrtine zaredali su s tri gola (Butić 2, Marinić Kragić), te se približili na obećavajućih 5:7.

Nije to dugo trajalo, već u sljedećem napadu poentirao je Ivović za talijanski klub, pa je na otvaranju treće dionice precizan bio Fondelli za 5:9. U 30. minuti bilo je i najvećih 7:12, ipak s dva gola Fatovića i jednim Duževića izboren je častan poraz.


JADRAN: Anić, Radan, Marinić Kragić 2, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Pavlović, Harkov 1, Berehulak, Vrlić, Fatović 3, Dužević 1, Marcelić.


PRO RECCO: Del Lungo, Di Fulvio, Zalanki, Cannella 3, Younger, Fondelli 2, Condemi 1, Echenique 1, Ivović 4, Kakaris, Iocchi Gratta 1, Hallock 1, Negri.

POSLJEDNJE DODANO: