BRADATA AKCIJA U PLANU B

[FOTO] Mnogi su se trudili da bude što veća i jača, ali danas je bradi došao kraj… Na stolac je sjeo i dogradonačelnik Splita

Studeni je tradicionalno poznat kao mjesec podizanja svijesti o raku prostate, problemu koji sve više pogađa muškarce do tridesete godine života, ali umjesto puštanja brkova Splićani na aukciju stavljaju svoje – brade. Nije ovo pitanje estetike već samo bolja promocija za što više priče o raku koji je drugi najčešći tip raka kod muške populacije.

Kako nema boljeg načina od podizanja svijesti zabavnim akcijama tako su se prije 7 godina dva “momka iz Splita”, Marko Sučić i Siniša Šunjić odlučili pokrenuti bradatu akciju u kojoj zapravo nominirate nekoga koga želite vidjeti obrijanog, a brada se stavlja na aukciju.

Do danas je “Bradata aukcija” izrasla u respektabilnu inicijativu koja sva prikupljena sredstva donira Županijskog ligi protiv raka Split.

Mnogi su se trudili da njihove brade budu što bolje, a trenutak odluke stigao je danas u Planu B gdje pedesetak brijača iz cijele regije briju hrabre “bradonje” i “brkatu” ekipu. Među onima koji su se odvažili staviti dio sebe na aukciju su i političari, tako je na stol za brijanje sjeo i dogradonačelnik Splita Antonio Kuzmanić.

POSLJEDNJE DODANO: