FINALE KUPA JE ZA TJEDAN DANA

[FOTO] Mladost usred Sinja uzela ragbijaški pehar za prvenstvo, na utakmici i predsjednik Milanović

Ragbijaši Mladosti novi su prvaci Hrvatske! U finalnom dvoboju momci iz Zagreba su bili bolji od domaćeg Sinja, zasluženo i uvjerljivo. Sinjanima je ostala nada u revanš jer će se iste dvije momčadi, s vremenskim odmakom od tjedana dana, susresti i u finalu ragbijaškog Kupa. Taj meč se igra u Zagrebu.

Ragbi fešta u srcu Dalmatinske zagore počela je na naljepši mogući način, i to nastupom Sinjskih mažoretkinja pod vodstvom trenerice Vesne Samardžić, a onda su na centar igrališta iz zraka sletjeli padobranci, članovi Aerokluba Sinj koji su inače trostruki nacionalni prvaci u padobranstvu Nikola Bašić, Andrija Kovačević i Zlatko Ugrin noseći državnu, gradsku i zastavu Ragbi kluba Sinj. Himnu je odsvirao puhački sastav iz Glazbene škole Jakova Gotovca.

Sva sila svijeta spustila se do Sportskog centra Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić, njih nekoliko stotina, da uživo svjedoče velikom finalu ragbi prvenstva Hrvatske. Domaćini su se potrudili ovaj događaj organizirati na najvišem mogućem nivou.

I dok se još svi nisu najbolje ni smjestili, Mladost je u četvrtoj minuti povela zgoditkom Leona Crnobrnje koji se probio kroz srce sinjske obrane. Pretvorio je Jurišić. Vrlo brzo Sinj je poravnao preko Luke Kovačića i Nikole Pavlovića, a isti je dvojac bio kreator preokreta desetak minuta kasnije. Ipak, stvari su se na početak vratile zgoditkom i pretvaranjem Jurišića (14-14).

Neočekivano je Sinj potpuno stao u drugom dijelu, breme očekivanja učinilo je svoje, teret obrane pehara u prvenstvu, i sve tako do desetak minuta pred kraj susreta.

U tih trideset minuta igre Jurišić je u dva navrata zabio iz kazne (14-20), a onda je do skora stigao Crnobrnja i pretvorio nanovo Jurišić (14-27).

Uz igru koja nije funkcionirala u oba smjera kod domaćina, nije bilo puno zadovoljštine za prisutne na tribinama. Brčić Šušak skorom nakratko je zabrinuo goste (19-27), ali nije moglo više od toga.

Veliku čast da podigne pehar prvaka pripao je Josipu Jukiću koji je niz godina igrao za Sinjane, a inače je i podrijetlom iz ovog kraja. Sada brani boje Mladosti.

Sa tribina je sinjski susret gledao i predsjednik države Zoran Milanović u društvu Siniše Hajdaša Dončića.

Sinj – Mladost 19:30 (14:14)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić.
Gledatelja: 1000
Sudac: Mario Dragičević

Sinj: Žigo, S. Brčić (5), I. Brčić, M. Miloš, Tomić, T. Miloš, Majić, Brčić-Šušak, Kovačić (10), Lerotić, Lucić, Grčić, Prološčić, Filipović, Pavlović (4), I. Jukić, Munivrana, Reincke, M. Jukić, Gašpar, Klarić-Kukuz, Ma. Šušnjara, Mi. Šušnjara.

Mladost: Stipić, Brečić, Biškić, Žunić, Oxenham, Jukić, Galić, Buljac, Fišić, Jurišić (20), Crnobrnja 810), Perica, Buljanović, Basiuk, Vlašić, Slaviček, Begić, Grman, Ivanković, Slaviček, Crnobrnja, Radman, Dominko.

POSLJEDNJE DODANO: