VELIKA TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

Mladić koji je u prometnoj nesreći ubio dva Nepalca ostaje u pritvoru!

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjaka koji je lani na autocesti A1 skrivio prometnu nesreću u kojoj su na motociklu poginula dva Nepalca, predloženo je da ostane u pritvoru te da mu se zabrani upravljanje motornim vozilima.

ŽDO Karlovac je izvijestio kako je istragom utvrđeno da je prebrzo vozeći znatno opterećeno teretno vozilo iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče 26. listopada 2023. godine oko 4.25 sati na 186. kilometru autoceste A1 u noćnim uvjetima na mokrom i klizavom kolniku propustio pravovremeno uočiti motocikl s vozačem i putnikom.

Ustanovljeno je da je bez kočenja i nastojanja da izbjegne motocikl prednjim lijevim dijelom teretnjaka udario u stražnji dio motora na kojemu su bili Nepalci koji su potom nabačeni na prednju lijevu stranu teretnog vozila, a zatim odbačeni na kolnik. Nakon toga su na putnika motocikla naletjeli teretni i osobni automobil koji ga nisu mogli izbjeći, a koji su se kretali iza njih u istom smjeru.

Nakon što je skrivio prometnu nesreću, 23-godišnjak se udaljio s njezinog mjesta bez da je pružio pomoć ozlijeđenima, a ŽDO Karlovac je utvrdio da je to mogao učiniti bez da ugrozi sebe i druge.

Okrivljeni mladić pritom uopće nema vozačku dozvolu, pa se smatra da je vozeći bez da je za to osposobljen ugrozio sudionike u prometu, a do nesreće je došlo uslijed njegova vozačkog neiskustva i neosposobljenosti, prenosi N1.

POSLJEDNJE DODANO: